26/3/11

Χωρίς Σώματα Ασφαλείας οι παρελάσεις στις περισσότερες πόλεις



Για πρώτη φορά δεν συμμετείχε στρατός και αστυνομία. Ακόμα και στην πόλη της Λιβαδειάς, που τουλάχιστον έως πρότινος πλειοψηφούσε παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, απέφυγαν να στείλουν εκπρόσωπο της κυβέρνησης, (υπουργό ή υφυπουργό), φοβούμενοι τις αντιδράσεις από το ξέσπασμα δυσαρέσκειας των πολιτών, που τον τελευταίο καιρό παίρνει την μορφή επιδημίας σε όλη τη χώρα.
Με την εξέδρα των επισήμων, φέτος, να «καταλαμβάνεται» από άτομα τα οποία, έως τώρα δεν έχουν εμφανή ανάμειξη στα τεκταινόμενα και στις αποφάσεις της κυβέρνησης, έγινε η παρέλαση σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας.

Οι παρελαύνοντες μαθητές δεν έστρεψαν το βλέμμα τους προς την εξέδρα των επισήμων, αλλά προχώρησαν με βήμα σταθερό και αγέρωχο, φορώντας και τιμώντας τις Εθνικές μας ενδυμασίες.

Η απουσία για πρώτη φορά, σε παρέλαση της 25ης Μαρτίου ακόμη και πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας, δημιούργησε σε όλους όσους πήγαν να χειροκροτήσουν τα νιάτα της πατρίδας, που συνεχίζουν τον αγώνα για τη δική μας ασφάλεια, πολλά και εύλογα αλλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο νέος δήμαρχος της Λιβαδειάς αρκέστηκε μειδιώντας, να δηλώσει «είναι εντολή Υπουργείου».

Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που συνδυάζοντας τις στρατιωτικές διευκολύνσεις εκ μέρους της κυβέρνησης στον πόλεμο της Λιβύης, αισθάνθηκαν περισσότερο εξαπατημένοι, για τη φτηνή δικαιολογία, πως η οικονομική κατάστασή μας δεν επιτρέπει τέτοιες «πολυτέλειες» στις παρελάσεις.

Το ίδιο στην Άμφισσα αλλά και τη Χαλκίδα, όπου και στρατόπεδο Πεζοναυτών:


Στη Λαμία, η εξαίρεση, όπου και έγινε ενημερωτική δράση, πεζοπόρο στρατιωτικό άγημα καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο: