8/5/11

Οργιάζουν οι αλλοδαποί διαρρήκτες σε Φθιώτιδα και Βοιωτία


Τον τρόμο έζησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι τους στον Θεολόγο Φθιώτιδας ένας 52χρονος πατέρας με τον 8χρονο γιο του. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα 4 ληστές μπήκαν στο σπίτι από τη μπαλκονόπορτα. Ο ένας κρατούσε καραμπίνα, ο άλλος κατσαβίδι και οι άλλοι δυο μαχαίρια. Από τον θόρυβο ξύπνησε πρώτα ο 52χρονος και από τις απειλές των ληστών ξύπνησε και το 8χρονο αγοράκι.
Οι ληστές έδεσαν τον πατερα με καλώδιο και τον κλείδωσαν στη τουαλέτα, ενώ στη συνέχεια έκαναν "φύλλο και φτερό" το σπίτι, από το οποίο αφαίρεσαν 180 ευρώ, 2 κινητά, 4 ρολόγια και άλλα κοσμήματα. Φεύγοντας πήραν επίσης μια καραμπίνα που βρήκαν στο σπίτι καθώς και τα κλειδιά από το αυτοκίνητο του 52χρονου, μάρκας Rover, με το οποίο και διέφυγαν. Αν και όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί τόσο της Φθιώτιδας, όσο και της Βοιωτίας χτένισαν την ευρύτερη περιοχή δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους 4 κακοποιούς, που σύμφωνα με τις περιγραφές πρόκειται για αλλοδαπούς.

Μαθητής Λυκείου πάλεψε με διαρρήκτη στον Ορχομενό Βοιωτίας. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ος 16χρονος επέστρεφε στο σπίτι του, από το οποίο απουσίαζε η οικογένειά του. Ξαφνικά βλέπει κάποιον με κατσαβίδι στα χέρια να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα. Ο 16χρονος του φώναξε "τι κάνεις εκεί" και αμέσως ήρθαν στα χέρια... Ο δράστης, πιθανότατα αλλοδαπός, προσπάθησε να χτυπήσει το μαθητή με το κατσαβίδι. Ευτυχώς το παιδί κατάφερε να αποφύγει το χτύπημα και τραυματίστηκε μόνο ελαφρά στο χέρι, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι...

Αχινός-Ράχες-Πελασγία το νυχτερινό δρομολόγιο των διαρρηκτών στην Ανατολική Φθιώτιδα. Στον Αχινό διέρρηξαν μίνι μάρκετ και σήκωσαν όλα τα τσιγάρα,τις κάρτες και ότι μέσα η ταμειακή. Στις Ράχες άνοιξαν πρατήριο και πήραν ότι βρήκαν σε ταμειακή και συρτάρια. Οι δυο δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ηλικιωμένο πατέρα του ιδιοκτήτη την ώρα που έφευγαν. Στην Πελασγία μπήκαν σε κατάστημα ειδών κήπου και ηλεκτρικών συσκευών, αλλά δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν τίποτα, αφού χτύπησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή...

Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε όλη τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία καθημερινά είναι πολλά, όμως δεν γίνονται γνωστά γιατί τα θύματα δεν καταθέτουν μηνύσεις. Ας όψεται το χαράτσι των 100 ευρώ για κάθε επιβολή μήνυσης, που θέσπισε η κυβέρνηση - στην προσπάθειά της να ...μειώσει την καταγεγραμμένη εγκληματικότητα.