28/10/11

Ενημερωτική δράση στην Χαλκίδα


Εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μοιράστηκαν από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας στην παραλία και τις κεντρικές πλατείες της πόλης. Ενθουσιώδης (ως υπερενθουσιώδης, σε μερικές περιπτώσεις) η ανταπόκριση του κόσμου.
Μας έδιναν συγχαρητήρια, άλλαζαν δρόμο για να ζητήσουν την εφημερίδα μας, έπαιρναν διπλά φύλλα για να δώσουν σε γνωστούς τους, ζητούσαν πληροφορίες για τα γραφεία μας, παιδιά ακολουθούσαν τις ομάδες των συναγωνιστών ζητώντας να μοιράσουν κι αυτά υλικό, άλλοι ήθελαν να γραφτούν μέλη επί τόπου...


Το μήνυμα είναι σαφέστατο και το εισπράττουμε σε κάθε εμφάνισή μας: Ο λαός μας απηύδισε από τα διαφορετικά πρόσωπα της ίδιας πολιτικής και στρέφεται με ελπίδα προς το Κίνημά μας. Είμαστε αυτοί που δεν πρόκειται να τον απογοητεύσουμε ποτέ. Η ώρα των Εθνικιστών πλησιάζει.

Μία από τις ομάδες διανομής ενημερωτικού υλικού
Με σεβασμό στον θεσμό των παρελάσεων και με την πλήρη απουσία των πολιτικών να μην δικαιολογεί το παραμικρό επεισόδιο, οι ομάδες μας μοίρασαν το ενημερωτικό υλικό του Κινήματός μας με την λήξη της παρέλασης, πράγμα που απέσπασε ακόμη περισσότερα θετικά σχόλια. 

Όσον αφορά τα της παρέλασης, όπου αναπόφευκτα όλοι νοστάλγησαν τις (προ κρίσης) μέρες που οι παρελαύνοντες πεζοναύτες σκορπούσαν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας: Με πλήρη απουσία πολιτικών (επρόκειτο να παραστεί εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αλλά ...άλλαξε γνώμη) και τοπικών αρχόντων (με εξαίρεση τον Νομάρχη, που εισέπραξε το γιουχάισμα της ζωής του), με περισσότερα κενά παρά γεμάτα καθίσματα στην εξέδρα των επισήμων, ξεκίνησε η παρέλαση σχολείων και συλλόγων στην Χαλκίδα και ολοκληρώθηκε κανονικά, χωρίς διακοπές και επεισόδια.

Πάρα πολύς ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση. Οι Έλληνες τιμούν ακόμη. Κάποιοι από τους συλλόγους είχαν εντυπωσιακή παρουσία. Μαθητές ενός λυκείου παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια και αυτοκόλλητα "Δεν πληρώνουμε την κρίση σας". Μια χούφτα αριστεροί καθηγητές περπατώντας πίσω από την φιλαρμονική και λαμβάνοντας θέση απέναντι απ' την άδεια εξέδρα των επισήμων ύψωσαν ένα πανό για το μνημόνιο. Μαθητές (aka κνίτες) στο κοινό κρατούσαν ...αντιχουντικό πανό και φώναζαν άσχετα με την επέτειο συνθήματα, ενώ παιάνιζε εμβατήρια η μπάντα και περνούσαν τα σχολεία - αποδεικνύοντας ότι η αμάθεια είναι αρωγός και συνοδοιπόρος της αριστεράς. Τουλάχιστον στην Χαλκίδα δεν κατάφεραν ούτε να ματαιώσουν, ούτε να διακόψουν την παρέλαση οι αγωνιζόμενοι ενάντια στις παρελάσεις (με την μάσκα του αντιμνημονιακού αυτήν την περίοδο) αριστεριστές και συριζαίοι.

Οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις του λαού μας άμα τη θεάση πολιτικών είναι και εύλογες και δικαιολογημένες και αυτή την οργή του κόσμου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι αντίθετοι στον θεσμό των παρελάσεων (κυβερνητικοί και μη) για να τις καταργήσουν. Όπου ανά την επικράτεια εκδιώχθηκαν οι πολιτικοί, καλώς έγινε. Απαξιώνουν με τις πράξεις τους κάθε μήνυμα της ημέρας και του θεσμού της παρέλασης. Κατακρίνουμε τις περιπτώσεις όπου με την αποπομπή τους ματαιώθηκαν και οι παρελάσεις. Όσο υπάρχουν Εθνικιστές, θα υπάρχουν και παρελάσεις προς τιμήν των πεσόντων στα πεδία των μαχών προγόνων μας. Όποτε χρειαστεί θα φανούμε άξιοι συνεχιστές των δικών τους αγώνων για την Πατρίδα μας.

Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες! Ζήτω τα ΟΧΙ των Ελλήνων! 
Ντροπή στα ΝΑΙ των γραικύλων! 


Παραλειπόμενο: Το στεφάνι που ΘΑ κατέθετε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης βρέθηκε εκεί που ανήκει το σύνολο της κυβέρνησης. Σε έναν κάδο απορριμάτων... 


Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τοπική Οργάνωση Εύβοιας-Βοιωτίας