21/11/11

Ολοήμερη εξόρμηση στη νότια Εύβοια


Η Τοπική Οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Εύβοιας-Βοιωτίας ξεκίνησε την Κυριακή από τη νότια Εύβοια ένα ευρύ πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων για όλη την περιοχή μας, αποστέλοντας 10μελές κλιμάκιο στους Δήμους Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυρέων.


Αναχωρήσαμε στις 8:30πμ από τα γραφεία μας στην Χαλκίδα και επιστρέψαμε σ' αυτά, αφού είχαν ανοίξει για την εβδομαδιαία ενημέρωση, στις 7 μμ. Τις μισές ώρες βρισκόμασταν στ' αυτοκίνητα, μεταβαίνοντας απ' το ένα μέρος στο άλλο, και τις υπόλοιπες μοιράσαμε πολλές εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας μας και συζητούσαμε με τον κόσμο.


Η καθιερωμένη πλέον θετικότατη ανταπόκριση των Ελλήνων στην παρουσία μας επαναλήφθηκε, ακόμη και σε χωριά "κάστρα" της ευρύτερης αριστεράς. Μας υποδέχονταν παντού φωνές "Επιτέλους, ήρθατε!", "Μπράβο σας! Μαζί σας!", "Χρυσή Αυγή και εμείς"! Άλλαζαν δρόμο για να έρθουν να μας σφίξουν το χέρι και να ζητήσουν υλικό μας, έπαιρναν και για γνωστούς και φίλους, μας ζητούσαν να πάμε και απ' το τάδε μαγαζί, μας έδιναν κάρτες για να στείλουμε ...ψηφοδέλτια! Οι παλαιοί συναγωνιστές θα κατανοήσουν το κλίμα απ' το εξής: Σε 5 ώρες δράσης, σε τόσα διαφορετικά μέρη, βρέθηκαν μόνο τρεις (3) που αρνήθηκαν, χαμογελώντας απολογητικά, να πάρουν την εφημερίδα μας - και στη μία περίπτωση τον "έκραξε" η διπλανή παρέα! Τοποθετούσαμε εφημερίδες στα παρμπρίζ των παρκαρισμένων αυτοκινήτων πηγαίνοντας και, επιστρέφοντας, βλέπαμε αρκετές τοποθετημένες στα ταμπλό μέσα στα οχήματα!


Σε κάθε χωριό και σε κάθε κωμόπολη και πόλη που βρισκόμασταν, κάναμε μια ολιγόλεπτη στάση στο Ηρώο, στο μνημείο πεσόντων που υπάρχει σε κάθε οικισμό της πατρίδας, αδιάψευτος μάρτυρας του προγονικού αίματος που χύθηκε καθαγιάζοντας και στερεώνοντας την γη που τώρα τόσο ποταπά ξεπουλάνε οι κυβερνώντες μας. Οι Χρυσαυγίτες έχουμε ορκιστεί σ' αυτό το ιερό αίμα ότι θα τιμήσουμε την θυσία του αγωνιζόμενοι μέχρι τέλους.


Δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες και τα πολυδιαφημισμένα αιολικά πάρκα της "πράσινης ανάπτυξης" στην περιοχή, η εγκατάλειψη και η ανέχεια ήταν εμφανείς από την άθλια κατάσταση μεγάλων τμημάτων της "εθνικής οδού" Χαλκίδας-Καρύστου, από το πλήθος των κλειστών επιχειρήσεων, από τα πωλητήρια, από τα εγκατελειμένα σπίτια, από τα θλιμμένα πρόσωπα... Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ, 10 μόλις χρόνια πριν, έβλεπες εκατοντάδες αιγοπρόβατα από τις περίφημες τοπικές ράτσες να βόσκουν στις άνυδρες πλαγιές, τώρα συναντήσαμε μόλις ένα μικρό κοπάδι 10 ζώων.


Η τελευταία ελπίδα της πατρίδας μας και του λαού μας είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και αυξάνει αλματωδώς ο αριθμός των Ελλήνων που το συνειδητοποιούν. Η Τοπική μας θα συνεχίσει τις ενημερωτικές εξορμήσεις μέχρι να καλύψει κάθε πόλη και χωριό στους δύο νομούς της δικαιοδοσίας μας - και όχι από μία φορά. Σκοπός μας είναι μέχρι τις επερχόμενες εκλογές να γνωρίζουν όλοι οι Ευβοιώτες και Βοιωτοί ότι αυτή τη φορά έχουν πραγματικά μία επιλογή εθνικού συμφέροντος, μια επιλογή σωτηρίας και ανόρθωσης. Αυτή τη φορά έρχεται η ώρα των Ελλήνων. 




Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας