28/11/11

Περιοδεία στην κεντρική Εύβοια


Την Κυριακή 26/11 κλιμάκιο της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας περιόδευσε σε χωριά της κεντρικής Εύβοιας. Στόχος μας η διανομή ενημερωτικού υλικού και μια πρώτη γνωριμία με τους κατοίκους της περιοχής. Επισκεφθήκαμε κατά σειρά τα χωριά Πισσώνα, Μίστρο, Θεολόγο, Πούρνο, Καθενούς, Άνω και Κάτω Στενή.


Σταθήκαμε, κατά το καθήκον μας, στα μνημεία πεσόντων σε κάθε χωριό, καθώς και στο μνημείο του (μετά θάνατον προαχθάντα σε αντισυνταγματάρχη) Νίκου Κυρούδη, στον Πισσώνα. Ήταν από την Θεσσαλονίκη, Αρχηγός λόχου στο 575 Τ.ΠΝ στη Χαλκίδα. Κατά τον έλεγχο 40αρας πορείας-βολής τον Δεκέμβριο του 1998, έγινε ένα ατύχημα και δεν εφείσθη της ζωής του προκειμένου να προστατέψει τους υφισταμένους του. Ένα παράδειγμα ηρωισμού σε καιρό ειρήνης.


Η αντιμετώπιση σε όλα τα χωριά ήταν φιλικότατη και ένθερμη, με τους κατοίκους διψασμένους για πολιτική ενημέρωση. Μας φώναζαν στα καφενεία και μας κερνούσαν! (Σε μια περίοδο που μόνο "κράξιμο" και προπηλακισμούς προσφέρουν στους εκπροσώπους κομμάτων, στους Χρυσαυγίτες προσφέρουν κεράσματα!) "Βομβαρδιζόμασταν" από ερωτήσεις για το Κίνημά μας και φούντωναν οι συζητήσεις για το μέλλον της Ελλάδος, όπου κι αν πήγαμε. Θετική διαπίστωση η κοινή απαξίωση του πολιτικού συστήματος γενικά από το σύνολο των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι ζητούσαν τακτική παρουσία μας στα χωριά τους, δηλώνοντας πλήρως απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη και την διαφθορά του κράτους. Στην Στενή, Αθηναίοι εκδρομείς μπήκαν δυναμικά στις συζητήσεις, κοινοποιώντας και επικροτώντας τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα και την υψηλότατη αποδοχή του κόσμου στις γειτονιές τους.


Υποσχεθήκαμε το μόνο που μπορούμε: Δεν θα προδώσουμε ποτέ την εμπιστοσύνη του λαού μας και ο αγώνας μας θα είναι ασυμβίβαστος μέχρι την τελική Νίκη.

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας