5/12/11

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας: Συσκευασία ρούχων προς διανομή


Στα πλαίσια της Κίνησης Αλληλεγγύης Ελλήνων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η Τοπική μας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες συμπατριωτών μας που, έχοντας χτυπηθεί άσχημα από την οικονομική κρίση και την κρατική αναλγησία, δύσκολα επιβιώνουν χωρίς βοήθεια. Κρίνοντας ότι έχει συγκεντρωθεί αρκετός αριθμός ειδών για την πρώτη διανομή, αφιερώσαμε την χθεσινή μέρα στον έλεγχο, την ταξινόμηση και την συσκευασία, κυρίως των ειδών ένδυσης.


Ελέγξαμε τα ρούχα, αποκλείοντας όσα είχαν φθορές ή λεκέδες (ευτυχώς ελάχιστα). Σε μεγάλα χαρτοκιβώτια τα τοποθετήσαμε προσεκτικά διπλωμένα, κατά είδος, ώστε να διευκολύνουμε την διανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Τελειώνοντας, μετά από ένα δίωρο εντατικής δουλειάς, υπήρχαν δύο μεγάλα κιβώτια με ανδρικά και γυναικεία βαριά πανωφόρια, δύο άλλα με πουλόβερ και χοντρές μπλούζες, άλλα με πουκάμισα, άλλα με φούστες και παντελόνια, άλλα με παπούτσια, άλλα με παιδικά και εφηβικά ρούχα, ένα με κασκόλ, σκούφους και γάντια και -το αγαπημένο όλων- ένα κιβώτιο με βρεφικά ρουχαλάκια, πολλά απ' τα οποία χειροποίητα.


Συναγωνιστές θα παραλάβουν τα κιβώτια εντός της εβδομάδος και θα φροντίσουν να φτάσουν τα είδη στις ελληνικές οικογένειες που τα χρειάζονται. Η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται. Δείτε λεπτομέρειες για τα είδη που συγκεντρώνουμε ΕΔΩ.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες:

Τα γραφεία μας ως κέντρο διαλογής και ταξινόμησης
Ένας μεγάλος παρδαλός λεκές έκρινε το μπλουζάκι ως ακατάλληλο
Αρχίζει να μπαίνει κάποια τάξη
Μέρος των έτοιμων προς αποστολή
Και, βέβαια, προγραμματίσαμε την επόμενη δράση μας