12/12/11

Ενημερωτική δράση σε Βασιλικό και Ερέτρια


Η Τοπική Οργάνωση Εύβοιας-Βοιωτίας πραγματοποίησε άλλη μία εκτεταμένη ενημερωτική δράση την Κυριακή. Αυτή τη φορά οι Βασιλικαριώτες και οι Ερετριείς είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Κίνημα και τις Ιδέες μας. Είχαμε εκτυπώσει εκατοντάδες φυλλάδια με τις θέσεις μας που μοιράσαμε μαζί με φύλλα της εφημερίδας μας.


Πρώτη μας στάση η πολυπληθέστατη λαϊκή αγορά του Βασιλικού.
Ευχάριστο: Η καθιερωμένη πια θετική υποδοχή από το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων.


Δυσάρεστο: Πάρα πολλοί οι αλλοδαποί, κυρίως από Αλβανία, Πακιστάν και Αφγανιστάν.
Ευτράπελο: Τρεις μεσήλικες συριζαίοι, υπό την ταμπέλα "Δεν πληρώνω". Ο ένας το έπαιζε δωδεκαθεϊστής και μόλις μας είδε άρχισε να φωνάζει ασυναρτησίες του τύπου: "Έξω οι φασίστες χριστιανοί! Ο Πλάτωνας ήταν δημοκράτης!"... Η άλλη φώναζε ασυναρτησίες του τύπου "Δεν θ' αλλάξουμε την χούντα με φασισμό!"... Και η τρίτη ντρεπόταν για την παρέα της και έκανε ότι δεν τους ξέρει, προσποιούμενη ότι εξετάζει κάτι πατάτες. Ο κόσμος σχημάτισε την -ίδια μ' εμάς- εντύπωση ότι πρόκειται περί διαταραγμένων ψυχικά ατόμων και απλά απέφευγε να περάσει κοντά τους, κάνοντας ότι δεν υπάρχουν. Βλέποντας ότι κανένας δεν τους έδινε σημασία, τα μάζεψαν και έφυγαν εντός τριλέπτου, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε απερίσπαστοι την διανομή του υλικού μας, εισπράττοντας ενθουσιώδη σχόλια για το Κίνημά μας.


Δεύτερη στάση η λαϊκή αγορά της Ερέτριας.
Ευχάριστο: Ακόμη πιο ενθουσιώδης η υποδοχή. Σχεδόν αποκλειστικά Έλληνες.


Δυσάρεστο: Μια γριούλα να ψάχνει στα σκουπίδια, ξεδιαλέγοντας φρούτα.
Ευτράπελο: Ένας ρομά να διασχίζει την μισή λαϊκή τρέχοντας, σπρώχνοντας τον κόσμο και χτυπώντας σε πάγκους, στην προσπάθειά του να μας φτάσει για να ...φιλήσει την σημαία.


Στην συνέχεια περπατήσαμε όλη την παραλία της Ερέτριας, μοιράζοντας το υλικό μας στους θαμώνες όλων των μαγαζιών. Φιλικότατη η ατμόσφαιρα, σύντομες πολιτικές συζητήσεις, ενθαρρυντικές φωνές. Πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν δυναμικότερες δράσεις.


Χαρακτηριστικό: Κατά την πεζή μετάβασή μας από τον ένα χώρο στον άλλο, πολλά αυτοκίνητα κόρναραν επιδοκιμαστικά, αρκετά σταματούσαν και ζητούσαν υλικό μας.


Ένα νήπιο ξέφυγε απ' την μαμά του και ήρθε τρέχοντας στον σημαιοφόρο συναγωνιστή, ζητώντας την Σημαία. Στον μικρό δόθηκε η ευκαιρία να Την υψώσει ακόμη ψηλότερα. Το σχόλιο της μητέρας: "Στον Άγιο Βασίλη έκλαιγες, στους Χρυσαυγίτες γελάς! Ίσως ξέρεις περισσότερα από εμάς..."


Ολοκληρώσαμε την πολύ επιτυχημένη δράση μας, στο λιμάνι της Ερέτριας, μέχρι εξαντλήσεως του υλικού μας.


Πριν αναχωρήσουμε για τα γραφεία μας, επισκεφτήκαμε τους σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, με Ερετριανό συναγωνιστή σε χρέη ξεναγού. Η εγκατάλειψη και η έλλειψη υποδομής ήταν εμφανής. Όλοι κλειστοί, περιφραγμένοι πρόχειρα, οι ναοί χορταριασμένοι, τα λουτρά με σκουπίδια, τα διάσημα ψηφιδωτά δάπεδα προχειροκαλυμμένα. Υποσχεθήκαμε εντατικοποίηση του Αγώνα, ώστε μια μέρα να έρθει το Κίνημά μας στην αρχή και να αναδείξει το μεγαλείο των έργων των προγόνων μας. Έσεται ήμαρ...

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας