28/2/11

Σκληροί κακοποιοί οι Αλβανοί "ληστές του Μώλου"


Οι τέσσερις συλληφθέντες Αλβανοί "ληστές του Μώλου" (δύο 28χρονοι, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος) και ο νεκρός ομοεθνής τους, που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο Μαρτίνο, δρούσαν κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά, πραγματοποιώντας ένοπλες ληστείες σε Υποκαταστήματα Τραπεζών και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια. Και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας τουλάχιστον από τους 4 εμπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας ομοεθνή του στη Καρδίτσα.

27/2/11

Ανεμογεννήτριες στα μουλωχτά και με το ζόρι

Από το 1999 προσπαθεί η εταιρία ΤΕΡΝΑ να στήσει ανεμογεννήτριες στη θέση φυσικού κάλλους Σερβούνι Αμαρύνθου, χωρίς να διαθέτει καν τις απαραίτητες άδειες, συναντώντας την καθολική αντίδραση των κατοίκων, που με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις και δικαστικούς αγώνες, κατάφεραν να σταματήσουν την καταστροφή ενός αγαπημένου τους τοπίου.

24/2/11

Δραματική κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Ανήκουστα και άκρως επικίνδυνα για το Νοσοκομείο Χαλκίδος χαρακτηρίζει αυτά που συμβαίνουν στο Ίδρυμα η γιατρός, διευθύντρια ΕΣΥ και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ευβοίας, Ελένη Κασελίμη.  Πληροφοριακά, πριν λίγες μέρες οι εκατοντάδες ασθενείς στο Νοσοκομείο Χαλκίδος έμειναν χωρίς θέρμανση, λόγω απλήρωτου χρέους στον προμηθευτή πετρελαίου ύψους 21.000 ευρώ!  Το κράτος δεν έχει χρήματα για να εξασφαλίσει την περίθαλψη των Ελλήνων, που πληρώνουν επί γενεές, ενώ έχει χρήματα για να δημιουργεί "κέντρα υποδοχής μεταναστών" και να τους προσφέρει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Η σκληρή, μα απολύτως πραγματική, ανακοίνωση καταγγελία της της κυρίας Κασελίμη παρατίθεται ολόκληρη:

21/2/11

Κυριακή 20/2/11: Οργανωτική Συνάντηση Περιφέρειας


Η φιλική αίθουσα, που κλείσαμε για την πρώτη οργανωτική συνάντηση της περιφέρειάς μας, ήταν μεγάλη σε σχήμα γάμα. Έχοντας ενημερώσει μόλις την προηγούμενη ημέρα όσους φίλους του Κινήματος προλάβαμε, περιμέναμε ότι πολλές θέσεις θα ήταν κενές. Η προσέλευση όμως επιβεβαίωσε άλλη μια φορά την μεγάλη ανταπόκριση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στους Έλληνες σήμερα.

18/2/11

Εμπορικοί Σύλλογοι Στερεάς: "Κλείστε όλοι τα καταστήματά σας στις 23"

ΟΧΙ στο θάνατο του μικροεπιχειρηματία

Σε ενότητα και πάνδημη μαζικότητα καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας τους καταστηματάρχες στις κινητοποιήσεις του τριημέρου 21-23/2/2011, που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

13/2/11

Έργα "φαντάσματα" αξίας 730 χιλιάδων ευρώ


Δεν είναι αστείο. Ο δήμος Καρπενησίου υλοποίησε και παρέλαβε, χωρίς διαμαρτυρία, τρία σημαντικά έργα που είχαν ενταχθεί στην χρηματοδότηση από την "Κοινωνία της πληροφορίας". Ωστόσο, σχεδόν δεν λειτουργούν και οπωσδήποτε είναι, σε σκανδαλώδη βαθμό, πολύ κατώτερα των χρημάτων που κόστισαν.

11/2/11

Και νέα ληστεία από αλλοδαπούς με τραυματισμό γυναίκας


Μετά από πολλές ληστείες που έχουν γίνει στο νομό Βοιωτίας από τη "γνωστή σπείρα" με τα ρούχα παραλλαγής που λυμαίνεται την περιοχή και τις τράπεζες και ύστερα από το συμβάν με τους πυροβολισμούς έξω από τη Λιβαδειά και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ξαναχτύπησαν την περιοχή του Διστόμου για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες!!!

10/2/11

"Εισβολή" αλβανικών κερμάτων που μοιάζουν με ευρώ


Αυξημένα είναι τα κρούσματα στον νομό Φωκίδας όπου αλβανικά κέρματα (λεκ ή λέκε) παίρνουν την θέση των -εκ πρώτης όψεως ομοίων- κερμάτων του ευρώ. Τα αλβανικά νομίσματα είναι σαφώς χαμηλότερης αξίας και είναι εύκολο να μπερδευτούν με άλλα κέρματα του ευρώ, ειδικά σε περιπτώσεις που παίρνουμε ρέστα πολλά νομίσματα μαζί.

1/2/11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ

Η Ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” είναι ο Λαϊκός και Κοινωνικός Εθνικισμός. Για μας τους Χρυσαυγίτες η Πατρίδα παραμένει η υπέρτατη αξία. Το Έθνος για μας είναι πάνω από όλα Φυλή, Αίμα, Καταγωγή. Είμαστε κίνημα λαϊκό και κοινωνικό. Η καταπίεση των οικονομικά ασθενέστερων συμπατριωτών μας από τους μηχανισμούς της οικονομικής ολιγαρχίας μας βρίσκει πολέμιους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για μας τους Χρυσαυγίτες η Παράδοση, τα Ιστορικά Δίκαια του Έθνους μας και η Ιδέα της Ελληνικότητος αποτελούν τις υπέρτατες αξίες, μέσω των οποίων βιώνουμε τον κόσμο και προσεγγίζουμε την έννοια πολιτισμός.