9/1/12

Ομιλία στα γραφεία της Χαλκίδας


Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ιδεολογική ομιλία που διοργάνωσε η Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, με θέμα «Ο Λαϊκός Εθνικισμός ως βιοθεωρία». Μέλη και φίλοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τους δύο νομούς συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Χαλκίδος, γεμίζοντας την αίθουσα.

Με αφορμή την παραλαβή της β’ εκδόσεως του -εξαντλημένου μέχρι πρότινος- βιβλίου του Ηλία Κασιδιάρη, ΤΟΜΕΑΣ Χ, έγινε μια σύντομη παρουσίασή του από την Γεωργία Β., νομικό και αρθρογράφο της εφημερίδας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πρόκειται για μια συλλογή ιστορικών διηγημάτων, με κεντρικό άξονα σημαντικές και όχι τόσο γνωστές μάχες της φυλής μας, από την πλευρά του στρατιώτη που μετέχει σ’ αυτές. Οι επικές ιστορίες και η λυρική περιγραφή, μεταδίδουν με τον καλύτερο τρόπο την ηρωική φιλοσοφία της ζωής, την τόσο συνυφασμένη με την βιοθέαση του Λαϊκού Εθνικισμού.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο εισηγητής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Κώστας Αλεξανδράκης, κάνοντας μια ευρεία ανάλυση στις παραμέτρους του θέματος και κατατοπίζοντας, ιδίως τους νέους συναγωνιστές, στην ουσία της Ιδεολογίας μας. Μια Ιδεολογία, η ΜΟΝΗ Ιδεολογία, που υποστηρίζει τον θείο και κύριο Νόμο της Φύσης για όλα τα είδη: την επιβίωση και διαιώνιση του αίματός μας, των γονιδίων μας. Μια Ιδεολογία που συμπυκνώνεται πολιτικά, πρακτικά και ηθικά, στο κεντρικό μας σύνθημα: ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Για το Αίμα του Έθνους μας, για την Τιμή της Πατρίδας μας, για το χρέος μας στους προγόνους και το καθήκον μας στους απογόνους μας. Για το ΑΙΜΑ μας και την ΤΙΜΗ μας, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Αναφέρθηκαν οι ουσιώδεις διαφορές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος από κάθε πολιτικό χώρο, δεξιό ή αριστερό, είτε χαρακτηρίζεται «πατριωτικός» είτε διεθνιστικός. Όλες οι πολιτικές θεωρίες δίνουν προτεραιότητα στον έλεγχο της ροής του χρήματος και τον ανταγωνισμό, σε επίπεδο οικονομίας, των τάξεων. Σε απόλυτη αντίθεση, οι Χρυσαυγίτες προτάσσουμε την επιβίωση και τη βελτίωση συνολικά του Έθνους μας και τον συναγωνισμό, σε επίπεδο Αρετής, των πολιτών. Δεν ερχόμαστε για ν’ αλλάξουμε αυτόν τον σαπισμένο κόσμο. Ερχόμαστε για να τον γκρεμίσουμε και να χτίσουμε στη θέση του έναν Νέο, Όμορφο, Ελληνικό Κόσμο για τα παιδιά μας.

Η συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε ήταν μεγάλη και οι τοποθετήσεις αποκάλυψαν βαθιά κατανόηση του θέματος, πλήρη συνειδητοποίηση της επιτακτικής ανάγκης αναγέννησης του Ελληνισμού και θεληματική συστράτευση στον αγώνα για τη Νίκη του Κινήματος.