26/3/12

Χαλκιδα, 25η Μαρτίου: Ενημερωτική δράση



Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον Ξεσηκωμό του Γένους το 1821: Να συνεχίσουμε τον αγώνα για τον Ξεσηκωμό του Γένους σήμερα.

Ξεκινήσαμε πεζοί από τα γραφεία μας, διασχίζοντας την Χαλκίδα στον κεντρικότερο δρόμο της, μοιράζοντας εφημερίδες και φυλλάδια, μέχρι την παραλία. Επιδοκιμαστικά κορναρίσματα και συγχαρητήρια απ' τα αυτοκίνητα, ενθαρρυντικές φωνές από τα μπαλκόνια των σπιτιών, χειραψίες και χαμόγελα σχεδόν από κάθε έναν που συναντήσαμε.
Είναι φανερό ότι οι Έλληνες, βλέποντάς μας τώρα, αισιοδοξούν, ελπίζουν, ανυψώνεται το ηθικό τους. Ακόμη και αν δεν μας ψηφίσουν (αυτή τη φορά), προσβλέπουν ήδη σε εμάς για κάτι καλύτερο.


Με κάποιες εξαιρέσεις, εννοείται. Σαν τους 35 αριστερούς, που η θλιβερή πορεία τους βρέθηκε μπροστά μας στρίβοντας στην Βενιζέλου, μετά την απόπειρά τους να δημιουργήσουν επεισόδια σε μια παρέλαση χωρίς εξέδρα επισήμων. Μπήκαν στην Βενιζέλου φουριόζοι με το πανό τους, φωνάζοντας συνθήματα. Η κραυγή "ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!" βγήκε αυθόρμητα απ' τα στόματά μας και... κόπηκαν μαχαίρι τα συνθήματα, το βήμα γύρισε σε ταχύτητα επιταφίου, τα βλέμματα στράφηκαν στις βιτρίνες και συνέχισαν το δρόμο τους ήσυχα και ταπεινά... υπό χειροκροτημάτων και φωνών από πεζοδρόμια και μπαλκόνια: "Έτσι παιδιά, μπράβο! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!".


Μετά το διασκεδαστικό περιστατικό συνεχίσαμε πειθαρχημένα τη δράση μας. Πολλές εκατοντάδες φυλλάδια και εφημερίδες μοιράστηκαν, συναντώντας παντού την ίδια ενθουσιώδη υποδοχή απ' τους Έλληνες, πράγμα που εξηγεί άριστα τον πανικό του συστήματος και την λάσπη εναντίον μας. Μια λάσπη που πλέον δεν πιάνει. Είμαστε παντού και είμαστε πολλοί!


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!