3/4/12

O υπεύθυνος της Τοπικής μας στην Κύπρο


Ο επικεφαλής της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νίκος Μίχος, με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Γιάννη Λαγό, εκπροσώπησαν το Κίνημα στις εκδηλώσεις της 1ης Απριλίου στην Κύπρο για τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.


Επισκέφτηκαν τα γραφεία του Ε.ΛΑ.Μ. (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο), του αδελφού πολιτικού κόμματος στη Λευκωσία, όπου  παρακολούθησαν τη συγκλονιστική ομιλία του παλαιού αγωνιστή της ΕΟΚΑ, κ. «Λευτή». Μίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και δήλωσαν ότι είμαστε στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή και ότι νιώθουμε έμπρακτα την Κύπρο ως ένα ακόμα κομμάτι του Ελληνισμού, σε αντίθεση με τους πολιτικάντηδές που, ενώ η Κύπρος φλεγόταν, αυτοί έλεγαν «Η Κύπρος κείται μακράν».


Την Κυριακή 1η Απριλίου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που γίνεται στα φυλακισμένα μνήματα εις μνήμη του αγώνα της ΕΟΚΑ και των πεσόντων μαχητών της. Εκ μέρους του Ε.ΛΑ.Μ. στεφάνι κατάθεσε ο πρόεδρος του, Χρίστος Χρίστου. Ο φωτογραφικός φακός  καταγράφει τα αισθήματα του Χριστόφια, κατά την κατάθεση στεφάνου από τον συναγωνιστή. 

Να αναφέρουμε ότι δεν έγινε δεκτό να καταγραφεί το στεφάνι του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενώ δεκτό έγινε το στεφάνι από άλλα κόμματα της Ελλάδος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι οι Εθνικιστές είναι οι μόνοι που ενοχλούν το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο, σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα μέλη μας κατάθεσαν το δάφνινο στεφάνι στα μνήματα των ηρώων, μετά τη λήξη του επίσημου μνημοσύνου και την αποχώρηση των υποκριτών πολιτικών.

Στην συνέχεια, έγιναν δηλώσεις στο κυπριακό κανάλι “EXTRA, που προς τιμήν του ζήτησε κάποια σχόλια, από τον πρόεδρο του Ε.ΛΑ.Μ., και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Οι Χρυσαυγίτες πέρασαν το μήνυμα ότι η Κύπρος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, αλλά η Κύπρος είναι Ελλάδα.

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας