12/5/12

Κομματική προπαγάνδα και εκβιασμοί σε σχολεία!

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδος, η Τοπική Ευβοίας δέχθηκε διψήφιο αριθμό καταγγελιών μαθητών και γονέων, για καθηγητές λυκείου που κάνουν μαύρη προπαγάνδα, στις αίθουσες διδασκαλίας εν ώρα μαθήματος, εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Και μάλιστα δεν περιορίζονται στο να εκφράσουν την πολιτική τους εμπάθεια ενάντια στο Κίνημά μας, αλλά προχωρούν σε απειλές και εκβιασμούς(!) προς όσους μαθητές διαμαρτύρονται, και ειδικά σε όσους δηλώσουν συμπαθώντες ή και ψηφοφόροι μας.

Θυμίζουμε σε όλους τους σταλινικής συμπεριφοράς "δημοκράτες" της δημόσιας εκπαίδευσης, ότι:
α. Η έδρα διδασκαλίας δεν είναι -και απαγορεύεται από το νόμο να γίνει- βήμα κομματικής προπαγάνδας.
β. Η βαθμολόγηση των μαθητών γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια: Τη γνώση του αντικειμένου που διδάσκονται και, δευτερευόντως, τη διαγωγή τους στην τάξη. Το κόμμα που ψηφίζουν στις εκλογές δεν συμπεριλαμβάνεται σ' αυτά.
γ. Η δημοκρατία, για την οποία τάχα κόπτονται, απαγορεύει τις διακρίσεις για λόγους πολιτικών φρονημάτων.
δ. Ο νόμος προβλέπει διαδικασίες προστασίας των μαθητών από ανάλογες συμπεριφορές καθηγητών.
Ιδιαίτερη προσοχή στα ανωτέρω καλούνται να δώσουν, ως οι πλέον υπερβάλλοντος προπαγανδιστικού ζήλου: καθηγητής στην Κάρυστο, που ισχυρίζεται ψευδώς συγγένεια με βουλευτή του Κινήματός μας, καθώς και καθηγήτρια στο Βασιλικό, που τυγχάνει στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων. Αν τα πολιτικά σας πάθη σας καθιστούν ανίκανους να υπηρετήσετε το διδακτικό λειτούργημά σας, μπορείτε να αναζητήσετε άλλου είδους βιοποριστικό επάγγελμα.

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας