19/6/12

Για τα εκλογικά αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, παρά τον πόλεμο λάσπης και την πόλωση του (τεχνητού καινούργιου) δικομματισμού, διατήρησε σε όλη την επικράτεια συσπειρωμένους τους υποστηρικτές του, αποδεικνύοντας ότι η ψήφος στο Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα υπήρξε απολύτως συνειδητή από τους αφυπνισμένους Έλληνες. Στη Στερεά Ελλάδα συνολικά αυξήσαμε τα ποσοστά μας, ακόμη και σε περιοχές όπου οι Εθνικιστές ψηφοφόροι δέχθηκαν ιδιαίτερη ψυχολογική βία και μαύρη προπαγάνδα από ΜΜΕ και πολιτευτές των άλλων κομμάτων (όπως στο Δίστομο).

Γνωρίζαμε ήδη, από τα μηνύματα που λαμβάναμε, ότι ένα μεγάλο μέρος των ετεροδημοτών ψηφοφόρων μας, όπως και Ελλήνων του εξωτερικού, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να μεταβεί στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα. Μερικοί υποστηρικτές του Κινήματος μας είχαν απολογητικά ενημερώσει ότι "με κρύα καρδιά" αποφάσισαν να ψηφίσουν ΝΔ, "για να μην βγει ο ανθελληνικός ΣΥΡΙΖΑ" (αποδεικνύοντας ότι η ψήφος στη ΝΔ, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δεν ήταν "μνημονιακή" -όπως θέλουν να την παρουσιάζουν- αλλά αντιμαρξιστική). Κατά την ημέρα των εκλογών δεχτήκαμε πολλές καταγγελίες ότι δεν δίνονταν τα ψηφοδέλτιά μας - πολλοί τα απαίτησαν, αλλά ένα σεβαστό ποσοστό ντράπηκε να κάνει θέμα και δεν ψήφισε κατά την επιθυμία του. Αυτές οι (ακούσιες στην ουσία τους) εκλογικές απώλειες αναπληρώθηκαν από νέους ψηφοφόρους μας, με αποτέλεσμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να συγκεντρώσει 6,92% και να καταταγεί ως πέμπτη κοινοβουλευτική δύναμη!   

Σε 24 εκλογικές περιφέρειες, μάλιστα, το ποσοστό που συγκέντρωσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν μεγαλύτερο αυτού της Επικράτειας. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι 4 από τους 5 νομούς της Στερεάς Ελλάδος: Βοιωτίας 8,77%, Ευβοίας 8,55%, Φθιώτιδας 7,64%, Φωκίδας 7,01%. Από τα παράδοξα του εκλογικού νόμου: Στη Φθιώτιδα αυξήθηκαν οι ψήφοι και το ποσοστό του Κινήματος σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, αλλά χάθηκε η έδρα που τότε είχαμε κατακτήσει. Άνοδο είχαμε επίσης σε Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία. Στο νομό Ευβοίας εκλέξαμε έναν βουλευτή, τον Νίκο Μίχο, ο οποίος (ως υπεύθυνος της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας) θα εκπροσωπήσει ατύπως και τους δύο νομούς, ενώ (ως ο μόνος βουλευτής του Κινήματος στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος) θα ασχοληθεί με θέματα όλης της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα κατά τόπους στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Ο τακτικός στόχος της διατήρησης του εκλογικού ποσοστού μας επετεύχθη, παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ του. Τώρα ξεκινά το δυσκολότερο μέρος του Αγώνα μας. Τώρα ολόκληρος ο λαός μας θα διαπιστώσει εμπράκτως την ουσιαστική διαφορά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Τώρα οι πράξεις μας θα τιμήσουν τη στήριξη σχεδόν μισού εκατομμυρίου Ελλήνων, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!   


Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες που μας στήριξαν και τους καλούμε να συστρατευτούν ενεργά στο πλευρό μας για ν' αναστήσουμε την Πατρίδα μας. 

Π.Ο. Στερεάς Ελλάδος