26/6/12

Ο Ν. Μίχος σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αλιβέρι


Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε τη Δευτέρα 25/6 το πρωί στο Αλιβέρι, με θέμα την κατάργηση του γραφείου ΟΑΕΕ της περιοχής, παρευρέθηκε και ο βουλευτής Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικόλαος Μίχος.

Αφού τα ασφαλιστικά ταμεία ξετινάχτηκαν από την αρπακολλήστικη πολιτική διαδοχικών κυβερνήσεων, από τις "επενδυτικές ιδέες" των διοικήσεών τους και τους λαθρομετανάστες, οι τεχνοκρατικές διοικήσεις τους βρήκαν τη ...λύση, στα προβλήματα που οι ίδιες δημιούργησαν, με καταργήσεις περιφερειακών γραφείων και συγχωνεύσεις. Στα πλαίσια αυτής της συγκεντρωτικής και υδροκέφαλης πολιτικής, η διοίκηση του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) αποφάσισε την κατάργηση του γραφείου του Αλιβερίου, που εξυπηρετεί περισσότερους από 3,5 χιλιάδες επαγγελματίες μιας εκτεταμένης γεωγραφικά περιοχής του νομού, από Κάρυστο και Σκύρο μέχρι Γυμνού και Αμάρυνθο.
Αν και ο δήμος έχει προσφέρει δωρεάν κτίριο για τη στέγαση του γραφείου, σε μια προσπάθεια μείωσης των εξόδων του και συνέχισης της εξυπηρέτησης των πολιτών, η διοίκηση επέμενε στο κλείσιμο του γραφείου μέχρι τις 30/6. Εννοείται ότι η αντίδραση υπήρξε καθολική από όλους τους τοπικούς φορείς και όλες τις δημοτικές παρατάξεις.


Ο βουλευτής Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικόλαος Μίχος, παρευρέθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και εξέφρασε, με μια λακωνική δήλωση, την συμπαράσταση του ίδιου και του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών τόσο στο δίκαιο αίτημα του δήμου όσο και σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί προς ανάκληση της απόφασης, οποιαδήποτε στιγμή κι αν επιχειρηθεί αυτή να εφαρμοστεί.

Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι ΟΤΑ είναι ότι, παρά την πλήρη ταύτιση των απόψεων όλων των δημοτικών παρατάξεων και παρά την έλλειψη αντικειμένου συζήτησης μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας για "πάγωμα" της κατάργησης του γραφείου επ' αόριστον, τοποθετούταν οι δημοτικοί σύμβουλοι των διαφόρων πολιτικών παρατάξεων επί ώρες, λέγοντας ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, αλλά φροντίζοντας να αφήνουν αιχμές και υπονοούμενα για "διαδικαστικές" διαφοροποιήσεις τους. Έμοιαζε να νιώθουν τρόπον τινά "υποχρεωμένοι" να διαφωνήσουν σε κάτι -ο,τιδήποτε- ακόμη κι αν συμφωνούσαν στα πάντα! Ο τραγέλαφος της κομματικοποιημένης "δημοκρατίας" σε μια ακόμη εφαρμογή του...