12/7/12

Βραδυνή επίσκεψη στη Νέα Αρτάκη


Χθες το βράδυ, στη Νέα Αρτάκη, πακιστανοί όρμησαν απρόκλητα με μαχαίρια σε δύο νεαρούς Έλληνες, επειδή είχαν το ...θράσος να περάσουν από περιοχή που οι λαθρομετανάστες θεωρούν "δική τους", τον παραλιακό δρόμο δίπλα στο Κυζίκειο αλσύλιο. Τους επιτέθηκαν πισώπλατα και τους μαχαίρωσαν ανηλεώς, με αποτέλεσμα η ζωή του ενός να βρίσκεται σε κίνδυνο. Κάτοικοι μας ενημέρωσαν σχετικά τηλεφωνικά και ο βουλευτής Νίκος Μίχος με κλιμάκιο συναγωνιστών επισκέφτηκαν σήμερα την περιοχή για να ενημερωθούν επί τόπου για τα προβλήματα.


Η πρώτη στάση ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα, μιας που οι καταγγελίες των κατοίκων έλεγαν ότι καλούν την αστυνομία καθημερινά για περιστατικά με θρασύτατους πακιστανούς και (αν και όταν) εμφανίζεται μόνο ένας αστυνομικός. Πέντε περιπολικά παρκαρισμένα απ' έξω, δύο αστυνομικοί (όλοι κι όλοι) σε υπηρεσία μέσα. Ένας ο αξιωματικός υπηρεσίας να απαντά στα τηλέφωνα και να κρατά το τμήμα ανοιχτό και ΕΝΑΣ(!!!) να σπεύδει σε οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί οπουδήποτε στα όρια ευθύνης του τμήματος. Πληροφοριακά, η περιοχή που αστυνομεύει το Α.Τ. Νέας Αρτάκης είναι εξαιρετικά μεγάλη και περιλαμβάνει ολόκληρη την έκταση των δήμων Μεσσαπίων-Διρφύων, με χιλιάδες κατοίκους, φοιτητές και τουρίστες, αλλά και αμέτρητους λαθρομετανάστες (κυρίως από το Πακιστάν) και ρομά από τη Βουλγαρία. 


Οι ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα είναι παραπάνω από εμφανείς, με περίπου 12 άτομα εγγεγραμμένα μεν στη δύναμή του αλλά αποσπασμένα σε άλλες θέσεις, οι περισσότεροι σε πρώην και νυν βουλευτές του νομού. Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αρνήθηκε την αστυνομική προστασία που δικαιούται, ενώ πρώην βουλευτές του νομού κρατούν αποσπασμένους τους αστυνομικούς που δεν δικαιούνται. Οι αστυνομικοί εξέφρασαν την ελπίδα ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους. Τα προβλήματα εξοπλισμού και εκπαίδευσης γνωστά ανά το πανελλήνιο. 


Άμα τη εμφανίσει μας στην πόλη, διαπιστώσαμε ότι οι συνήθεις μεγάλες παρέες των πακιστανών εξαφανίστηκαν από τις περιοχές "τους", συγκεκριμένα πεζοδρόμια, την πλατεία και την παραλία. Προλάβαμε να δούμε μόνο φευγαλέα μερικούς μεμονωμένους να μιλούν στα κινητά τους ενώ απομακρύνονταν ταχέως.


Αντιθέτως οι Έλληνες αναθάρρησαν και σιγά σιγά ξεπρόβαλλαν. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από μπαλκόνια και περαστικά αυτοκίνητα, ενώ πολλοί μας πλησίασαν και μας έδωσαν λεπτομέρειες για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστική η περίπτωση του πατέρα, που μας περιέγραψε πώς λαθρομετανάστης από το Πακιστάν προσπάθησε να δελεάσει τον 8χρονο γιο του με 10 ευρώ για να ασελγήσει πάνω του!!!  


Επισκεφτήκαμε και τον τόπο της επίθεσης, το Κυζίκειο αλσύλλιο και την παραλία, που επιδιώκουν να καταλάβουν εξ ολοκλήρου οι πακιστανοί λαθρομετανάστες, διώχνοντας με κάθε τρόπο τους Έλληνες. Όμως, ως αναμενόταν, αυτό το βράδυ προτίμησαν να μείνουν διακριτικά μακρυά απ' την περιοχή. Η παρουσία μας στη Νέα Αρτάκη θα είναι συχνή από δω και πέρα.

Όπου οι Έλληνες ζητούν βοήθεια, οι Χρυσαυγίτες θα είμαστε εκεί. Στο πλευρό των συμπατριωτών μας... τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι. Για μια Ελλάδα που ν' ανήκει στους Έλληνες!