10/8/12

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις στην Κεντρική Εύβοια


Κλιμάκιο της ομάδας εργασίας "Δουλειά στους Έλληνες" πραγματοποίησε, την Τρίτη 7/8, αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις στις περιοχές Ν. Αρτάκη, Βατώντα και Πισσώνα, για τις οποίες είχαμε καταγγελίες ότι απασχολούν αλλοδαπούς στη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων εργασίας τους, και μάλιστα παράνομα ευρισκόμενους στην Ελλάδα.

"Τσιλιαδόρος" στην είσοδο παραγωγής
Στις περισσότερες είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τους εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς - και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας. 


Παράλληλα όμως, τους υπενθυμίσαμε τις ευθύνες τους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και το Έθνος. Είναι απαράδεκτο, για εμάς, να προτιμούν ως εργάτες (ασφαλισμένους ή -πολύ χειρότερα- ανασφάλιστους) τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες, που στέλνουν το σύνολο των απολαβών τους εκτός Ελλάδος (σε μία μόνο εταιρία πληροφορηθήκαμε ότι το ποσό αγγίζει τις 170 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως!), στερώντας και την εγχώρια αγορά από την ανακύκλωση αυτών των ποσών, αλλά και αυξάνοντας την ανεργία μεταξύ των Ελλήνων των τοπικών κοινωνιών.


Στο καραμελωμένο πια επιχείρημα ότι δεν βρίσκουν Έλληνες εργάτες, τους πληροφορήσαμε ότι ως Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, μέσω του Προγράμματος "Δουλειά στους Έλληνες", γνωρίζουμε ήδη δεκάδες άνεργους Έλληνες πρόθυμους να εργαστούν, εάν οι επιχειρηματίες τους προσφέρουν την ευκαιρία. Προς τιμήν τους, οι περισσότεροι δεσμεύτηκαν ότι θα προσλάβουν έναν σταδιακά αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων από τις γύρω περιοχές. (Την επόμενη κιόλας ημέρα ενημερωθηκαμε για τις πρώτες προσλήψεις Ελλήνων.)


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει παντού και πάντα, ακτιβιστικά και θεσμικά, αγωνιζόμενη για τους Έλληνες, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Για να ξανακερδίσουμε την Πατρίδα μας. ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας