14/9/12

Για τα γεγονότα στην Ανθήλη


Η Τ.Ο. Λαμίας, όσον αφορά τα γεγονότα στην Ανθήλη το βράδυ της 12/9/2012, έχει να πει τα εξής: 


1. Η παρουσία μας εκεί αφορούσε πρόσκληση του φορέα των κατοίκων που το διοργάνωσε και έγινε κατόπιν διαβεβαιώσεων περί προσκλήσεως όλων των φορέων που εμπλέκονται, πολιτικών και δημοσίων. 
2. Σαν φιλοξενούμενοι καμία δικαιοδοσία δεν είχαμε, ούτε και διεκδικήσαμε, για το ποιοί θα έπαιρναν μέρος στη συνέλευση. 
3. Ακριβώς γι'αυτό το λόγο, ουδεμία ανάμειξη είχαμε στη συμπλοκή ανάμεσα σε κατοίκους και ρομά. 
4. Είχαμε την υποψία ότι θα δημιουργούταν εσκεμμένα ένταση, ώστε αυτοί που έπρεπε να εξηγήσουν τα πεπραγμένα τους να κρυφτούν πίσω από αυτό, όπως και έγινε. Δυστυχώς κάποιοι, με τη διασπορά ανυπόστατων και αστείων φημών ("στρατιές χρυσαυγιτών που έρχονται... λεγεώνες ρομά που εφορμούν.."), συνεχίζουν να πυροδοτούν την ένταση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες 
5. Η λεκτική αντιπαράθεση με την διευθύντρια του σχολείου αφορούσε στον υβριστικό και απαξιωτικό τρόπο που αρνήθηκε να μας απαντήσει στην ερώτηση και των κατοίκων όσων αφορά τα ιατρικά πιστοποιητικά που χρειάζονται για την εγγραφή νέων μαθητών ρομά και πως το χειρίστηκε σαν υπεύθυνη δημόσια λειτουργός. Σε ένα καίριο ζήτημα που αφορά την υγεία παιδιών(κατοίκων και ρομά) η απάντησή της ήταν "σε εσάς δεν απαντώ"... 
6. Η τοποθέτηση στη συνέλευση από τον εκπρόσωπο της Τ.Ο. ήταν λιτή και κατόπιν άδειας των διοργανωτών. Μάλιστα οφείλουμε να πούμε ότι, σε αντίθεση με το παραπλανητικό μοντάζ του ALPHA με συκοφαντικούς σκοπούς, τα τοπικά ΜΜΕ μετέφεραν αυτούσιες τις δηλώσεις μας. Ο σύνδεσμος ολόκληρης της τοποθέτησης είναι αυτός: http://youtu.be/bnHE_AN44Yg (από το 5:15). 
7. Περιμένοντας τις κινήσεις των αρχών, απαιτούμε τον έλεγχο της υπόθεσης σε βάθος χρόνου, ώστε όλοι όσοι "πιάστηκαν κορόιδα", κάτοικοι και ρομά να μάθουν την αλήθεια. 

Τελειώνοντας, θα απαιτήσουμε ξανά ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ από ΟΛΟΥΣ.  

Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
Τ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ