27/9/12

Ενημερωτική δράση σε Δήλεσι και Σχηματάρι


Εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας μας μοιράστηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα, σε Δήλεσι και Σχηματάρι Βοιωτίας. Περιοχές με έντονη παρουσία λαθρομεταναστών, αλλά -για κάποιον απροσδιόριστο λόγο- στους δρόμους, κατά την πολύωρη πορεία μας, συναντήσαμε μόνο Έλληνες.



Σημεία, για τα οποία είχαμε δεχτεί καταγγελίες ότι συγκεντρώνονται πακιστανοί και παρενοχλούν διερχόμενους, ήταν ερημικά. Μόνο τα σκουπίδια, που αφήνουν όπου συχνάζουν, μαρτυρούσαν ότι οι καταγγελίες ήταν ακριβείς.  


Οι αντιδράσεις των Ελλήνων στο πέρασμά μας ήταν, όπως πάντα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αλλά και αφορμές προβληματισμού. Σχεδόν κάθε ένας που έπαιρνε μια εφημερίδα είχε ν' αναφέρει ένα πρόβλημα, ένα παράπονο, μια καταγγελία.


Οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων κόρναραν ενθουσιασμένοι στη θέα μας και σταματούσαν για να πάρουν το υλικό μας, να μας συγχαρούν για τον αγώνα μας, αλλά και για ν' αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κατά την πορεία μας στις γειτονιές, συμπατριώτες μας έβγαιναν στις αυλές τους και ζητούσαν την εφημερίδα μας και την ευκαιρία να μας μιλήσουν και να μας ενθαρρύνουν.


Στις πλατείες και τα καταστήματα το ίδιο. Ο λαός μας, σε απόγνωση από τα συνεχή κτυπήματα στην τσέπη και την ασφάλειά του, να ζητάει ακόμη δυναμικότερη παρουσία μας σε κάθε επίπεδο.


"Είστε η τελευταία μας ελπίδα!", "Συνεχίστε γερά!", "Μαζί σας, παιδιά!", "Μην τους αφήνετε λεπτό ήσυχους!" ακούγαμε από διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. 


Πολλοί μας δήλωσαν ότι σπάνια βρίσκουν την εφημερίδα μας σε κάποιο περίπτερο της περιοχής και χαίρονται που φροντίζουμε να φτάνει στα χέρια τους, έστω και καθυστερημένα, με τέτοιες δράσεις μας.


 Η ενημερωτική δράση, που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, ολοκληρώθηκε το βράδυ με την εξάντληση του υλικού μας.


Ανάλογες δράσεις θα γίνονται σε άτακτα διαστήματα σε διάφορες περιοχές των νομών μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναγωνιστές που συμμετείχαν.

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας