3/9/12

Διατηρούμε την ιστορική μνήμη


Η προσέλευση ήταν μεγάλη στα γραφεία της Χαλκίδος για την ομιλία της Κυριακής 2/9, με θέμα τον Εμφύλιο Πόλεμο, μεταξύ του Εθνικού Στρατού και των κομμουνιστικών συμμοριών, την περίοδο 1945-49. Ο συναγωνιστής που ανέλαβε την ομιλία, παρουσίασε τις συνθήκες και τις προσωπικότητες της εποχής, καθώς και τις (άγνωστες σήμερα) προδοσίες αλλά και τις (άγνωστες σήμερα) θηριωδίες των κομμουνιστών, που επεδίωκαν την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας, ήδη πριν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τελική μάχη, στο Βίτσι και το Γράμμο, και εξηγήθηκε γιατί οι Χρυσαυγίτες τιμούμε την επέτειό της. Επίσης, αναλύθηκε το -μοναδικό στον κόσμο- παράδοξο, την ιστορία της εποχής στην Ελλάδα να την έχουν γράψει οι ...ηττημένοι.

Στη συνέχεια έγινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τους παρευρισκόμενους να σχολιάζουν, να ρωτούν, να θυμούνται περιστατικά στην οικογένειά τους και να μαθαίνουν οι νεώτεροι αυτά που ολόκληρο το μεταπολιτευτικό σύστημα προσπαθεί να μην μάθουν. Στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιστεκόμαστε στην ιστορική λήθη και τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Τα νέα "κρυφά σχολειά" του Ελληνισμού βρίσκονται στα κατά τόπους γραφεία μας.


Με το πέρας των προγραμματισμένων, ακολούθησε η καθιερωμένη ιδιαίτερη ενημέρωση των ενεργών μελών για οργανωτικά θέματα της τοπικής και ο προγραμματισμός των δράσεων της επόμενης εβδομάδος. Υπενθυμίζουμε ότι τα γραφεία της Χαλκίδος θα παραμείνουν κλειστά Δευτέρα ως Σάββατο αυτή την εβδομάδα και θα λειτουργήσουν ξανά για το κοινό την επόμενη Κυριακή 9/9. 

Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν κατά τον εγκυρότερο τρόπο για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όσοι Έλληνες σηκώθηκαν και θέλουν να μετέχουν στην προσπάθειά μας να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας, όσοι Έλληνες θέλουν να καταγγείλουν, να προσφέρουν ή να λάβουν βοήθεια, είναι ευπρόσδεκτοι στα γραφεία μας οποιαδήποτε Κυριακή στις 7μμ.

Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας