7/9/12

Ψαχνά Ευβοίας: Τριτοκοσμικές εικόνες


Παράνομος αυτοσχέδιος καταυλισμός, όπου μένουν πακιστανοί λαθρομετανάστες, αλλά και ρομά απ' τη Βουλγαρία, μισοκρυμμένος σε ελαιώνα.



Ανεπτυγμένος -όχι τυχαία- γύρω από σκραπατζίδικα και επιχειρήσεις, που ποτέ δεν ελέγχονται αποτελεσματικά από την Επιθεώρηση Εργασίας και τις αρμόδιες αρχές.


Παλιές αποθήκες και στάβλοι, με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υγιεινής, κατοικούνται από εκατοντάδες λαθρομετανάστες, που στην πλειοψηφία τους απασχολούνται περιοδικά παρανόμως, αδήλωτα και ανασφάλιστα, από επιχειρηματίες και αγρότες της περιοχής.


Όποιος θέλει έναν φθηνό ανειδίκευτο εργάτη, για μια δουλειά μερικών ωρών, απλά ανοίγει την πόρτα του οποιαδήποτε στιγμή και "προσλαμβάνει" έναν απ' τους πακιστανούς που βρίσκονται παντού. 


Και όταν λέμε "παντού", κυριολεκτούμε...


Οι "συμπονετικοί" τεμπέληδες, που θα πάρουν τον πρώτο πακιστανό που θα δουν για να τους βάψει φθηνά τον τοίχο πχ, σπάνια θα είναι ανάμεσα σε όσους δικαίως διαμαρτύρονται που δεν μπορούν πια να πάνε τα παιδιά τους στην παιδική χαρά, γιατί μετατράπηκε σε ...πακιστανική χαρά.


Ακόμη και το ΤΕΙ Χαλκίδος, που βρίσκεται στα Ψαχνά, είναι περικυκλωμένο από καταλύματα λαθρομεταναστών.


Οι ρομά απ' τη Βουλγαρία, που μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, συχνά εκδίδουν τα κορίτσια της φυλής τους στους (ομόφυλούς τους) πακιστανούς λαθρομετανάστες - και όχι μόνο.


Μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο κάθε τόπο διαμονής τους, δημιουργώντας εστίες αναπαραγωγής τρωκτικών (κάθε είδους) και μολυσματικών ασθενειών.


Οι "ευπαθείς" κυκλοφορούν ελεύθερα με οχήματα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς ασφάλεια, χωρίς τέλη κυκλοφορίας, χωρίς διπλώματα, χωρίς άδειες, χωρίς φόρους, χωρίς ελέγχους, χωρίς ενόχληση... 


Τα θύματα της χωρίς οδικούς κανόνες οδήγησής τους συνήθως δεν βρίσκουν δικαίωση και οι συγγενείς τους στήνουν μικρά εκκλησάκια-υπενθυμίσεις της άδικης απώλειας, στο σημείο θανάτου τους, στους δρόμους έξω απ' τους παράνομους καταυλισμούς...

Εικόνες της νέας πραγματικότητας της ελληνικής επαρχίας, σχεδόν σε όλη τη χώρα, όπου το -"κοινωνικά ευαίσθητο για τις ευπαθείς κατηγορίες" των ρομά και των λαθρομεταναστών- κράτος είναι εγκληματικά ανύπαρκτο. Εικόνες ενός κράτους που εξαντλεί την εισπρακτική του πολιτική και την αυστηρότητα των ελέγχων του στους νομοταγείς Έλληνες πολίτες, επιτρέποντας πλήρη ασυδοσία στους παρανομούντες. Εικόνες μιας Ελλάδας που οι Εθνικιστές ΔΕΝ θέλουμε. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την Ελλάδα που θ' ανήκει στους Έλληνες!