8/10/12

Με τον Πυρήνα Β. Εύβοιας στην Ιστιαία


Κλιμάκιο στελεχών της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας πραγματοποίησε πολυθεματική επίσκεψη στην Ιστιαία. Μαζί με μέλη του Πυρήνα Βορείου Εύβοιας, επισκεφθήκαμε πρώτα το Δημαρχείο, όπου θέσαμε στην αρμόδια αντιδήμαρχο το θέμα της κατάστασης του Νηπιαγωγείου και πληροφορηθήκαμε για τις κινήσεις του Δήμου προς ανεύρεση νέου καταλληλότερου κτιρίου.
(Αναζητείται αίθουσα ή κτίριο ισόγειο με αυλή, προσβάσιμο από ΑΜΕΑ, με 2 τουαλέτες. Οι όποιοι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο στο τηλέφωνο 2226350011). Για πολλοστή φορά δεν στάθηκε δυνατό να δούμε τον δήμαρχο, που (πάλι) απουσίαζε.


Από το ληξιαρχείο ενημερωθήκαμε για τον μηδενικό αριθμό γεννήσεων στην περιοχή των ορίων του (με μόνες εξαιρέσεις αλλοδαπούς), αφού δεν υπάρχει μαιευτικό τμήμα στο Ιατρικό Κέντρο της περιοχής και οι όποιες γέννες γίνονται προγραμματιζόμενες καισαρικές (ενώ δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για μη φυσιολογικούς τοκετούς) σε Χαλκίδα ή Αθήνα. "Σχεδόν αποκλειστικά θανάτους καταγράφουμε", μας είπαν οι υπάλληλοι. Εκεί, μια ηλικιωμένη μας πλησίασε κλαίγοντας για να μας πληροφορήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το κράτος προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί. Την ίδια στιγμή που αλβανοί και λοιποί βαλκάνιοι συνταξιοδοτούνται με εικονικά ένσημα μερικών μηνών από το νεοραγιάδικο κράτος μας, Έλληνες που δούλευαν σκληρά επί δεκαετίες, πληρώνοντας τα ασφαλιστικά μας ταμεία, δεν καταφέρνουν να πάρουν ούτε την χαμηλότερη σύνταξη, επειδή τους λείπουν ένσημα μερικών μηνών...


Στο αστυνομικό τμήμα διασταυρώσαμε τις καταγγελίες που λαμβάνουμε από κατοίκους της περιοχής για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο, κυρίως από ρομά της Βουλγαρίας που προτίμησαν την Βόρειο Εύβοια για να την "εμπλουτίσουν πολιτισμικά" (κατά την περίφημη ευχαριστήριο ρήση του Προκόπη Παυλόπουλου). Τα προβλήματα κοινά με των περισσοτέρων αστυνομικών τμημάτων, αλλά και όλων των δημοσίων υπηρεσιών: έλλειψη χρημάτων ακόμη και για τα βασικότερα, όπως βενζίνη κίνησης των περιπολικών.


Στο Κέντρο Υγείας, που χρήματα υπάρχουν για την διαμόρφωση του εξωτερικού του χώρου (όπου απασχολούνται πολλοί αλλοδαποί εργάτες), χρήματα δεν υπάρχουν για γάζες, ενέσεις και γάντια! Αλλά (με βασικό ύποπτο τις μίζες στις διαδικασίες προμηθειών) υπάρχουν τόσα τεστ ...ελονοσίας που φτάνουν για να καλύψουν ολόκληρο το νομό! Τα επείγοντα περιστατικά, που χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης, πρέπει να διακομιστούν σε Λαμία ή Χαλκίδα μετά από χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Τα όποια νευροχειρουργικά περιστατικά της περιοχής είναι μάλλον καταδικασμένα, εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων και των ελλείψεων. Το παλιό ακτινολογικό, για παράδειγμα, λειτουργεί μόνο 8 μέρες το μήνα, ενώ η πρόβλεψη για κέντρο αιμοκαθάρσεων εκκρεμεί η εφαρμογή της επ' αόριστον. Περισσότεροι από 50 πάσχοντες της περιοχής χρειάζεται να πηγαίνουν 3 φορές την εβδομάδα σε ιδιωτικό κέντρο αιμοκάθαρσης στην Χαλκίδα. Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Υγείας μιλά για κριτήρια ...παραγωγικότητας των νοσοκομείων.


Ακολούθησε συνάντηση με μέλη του τοπικού Αγωνιστικού Πυρήνα, όπου οι βορειοευβοιώτες συναγωνιστές ενημερώθηκαν από τους επικεφαλείς των ομάδων Αλληλεγγύης, Εργασιακών και Περιφρούρησης για τους τρόπους δράσης ανά τομέα, καθώς και τους ενδεικνυόμενους τρόπους αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων.


Τέλος, πραγματοποιήθηκαν από κοινού ενημερωτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής, στα πλαίσια του Προγράμματος "ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ". 

Όσοι βορειοευβοιώτες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του τοπικού Αγωνιστικού Πυρήνα στο τηλέφωνο: 6978900127

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας