28/10/12

O N. Μίχος στην Αμάρυνθο για την 28η Οκτωβρίου


Στη γενέτειρά του, την ηρωική Αμάρυνθο, τίμησε ο συναγωνιστής βουλευτής Ευβοίας, Νικόλαος Μίχος, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, παρακολούθησε την παρέλαση των σχολείων, χειροκροτώντας τη νεολαία του τόπου. Ιδιαίτερα ένθερμο χειροκρότημα απέσπασαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου, που παρήλασαν με συνοδούς γονείς μετά την άρνηση των δασκάλων να συμμετέχουν.


Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη και το κλίμα πανηγυρικό, με πολλούς να σφίγγουν το χέρι και να συγχαίρουν το βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη στάση και τη δραστηριότητα του Κινήματος. Πολλοί και διαφόρων ηλικιών ήταν και όσοι ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τον "λεβέντη Χρυσαυγίτη".


Οι δασκάλες του Νηπιαγωγείου, τρεις μέρες πριν την επέτειο, αρνήθηκαν να συνοδεύσουν τα παιδιά στην παρέλαση, δηλώνοντας ότι πρόσφατος νόμος κάνει την συμμετοχή τους προαιρετική (και εκείνες προαιρούνται μόνο για αντιρατσιστικές και διεθνιστικές εκδηλώσεις, προφανώς). Συνεδρίασε εκτάκτως ο Σύλλογος Γονέων και ομόφωνα αποφασίστηκε να αναλάβουν γονείς τα καθήκοντα συνοδών παρέλασης. Τα παιδάκια παρήλασαν περήφανα και έλαβαν το πιο θερμό χειροκρότημα.



Η "νέα πολυπολιτισμική Ελλάδα" φάνηκε από μια ομάδα πακιστανών που κατέλαβε "θεωρείο" στην πλατεία, κοιτώντας αγριεμένα γύρω. Όταν άρχισαν να φωτογραφίζουν κοπελίτσες και παιδάκια με τα κινητά τους, τους έγιναν συστάσεις από άτομα της δημοτικής αστυνομίας και απομακρύνθηκαν.


Παρατηρήσαμε ότι αλλάχθηκε πρόσφατα, και στα μουλωχτά, η μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων στο Μνημείο των Ηρώων, φροντίζοντας να αφαιρεθεί η αναφορά στους κομμουνιστές δολοφόνους της πλειοψηφίας των αναγραφομένων (κατά τη μάχη της Βάθειας το 1944). Εξήντα χρόνια βρισκόταν σκαλισμένη η διατήρηση της εθνικής μνήμης στο Μνημείο, για να επιχειρηθεί η διαγραφή της σήμερα. Δεν θα το επιτρέψουμε.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!