17/11/12

Συνάντηση Ν. Μίχου με το δήμαρχο Χαλκίδας


Στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων σε δήμους της περιοχής μας, ο συναγωνιστής βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος, με κλιμάκιο στελεχών της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, συναντήθηκε πρόσφατα με τον δήμαρχο Χαλκιδαίων, Αθανάσιο Ζεμπίλη. Σκοπός η ενημέρωση περί των ενεργειών της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα της πόλης, καθώς και οι δυνατότητες θεσμικών παρεμβάσεων από τον βουλευτή προς την επίλυσή τους.

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε εάν κοινοποίησε στο υπουργείο εσωτερικών τον αριθμό και τα ποσοστά αλλοδαπών και Ελλήνων που εξυπηρετούνται από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου. Απάντησε ότι δεν το έκανε, θεωρώντας ότι είναι περιττό να γνωρίζει το κράτος κάτι που ούτε ο δήμος δεν γνωρίζει και ούτε τον ενδιαφέρει να μάθει(!). Προθυμοποιήθηκε όμως να αναθέσει σε κάποιον υπάλληλο να ψάξει το θέμα και να μας πληροφορήσει σχετικά. Υπόσχεση που -τελικά, πολιτικάντικα και αναμενόμενα- δεν τήρησε.

Περιληπτικά κάποια απ' τα θέματα που συζητήθηκαν: Βασικό πρόβλημα των ΚΑΠΗ της περιοχής είναι η έλλειψη γιατρού. Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ της περιοχής είναι πλέον κορεσμένη και αναζητείται χώρος για εγκατάσταση νέας, που ελπίζει να λειτουργήσει σε 2-3 χρόνια. Σχετικά με τις επιδοτούμενες 5μηνες ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ για δημοτικούς υπαλλήλους, ενημερωθήκαμε ότι τα κριτήρια δεν περιλαμβάνουν την εντοπιότητα, αλλά περιορίζονται σε "κοινωνικού τύπου" και ο λόγος που γίνονται πολλές προσλήψεις αλλοδαπών και ρομά είναι το χαμηλό ως ανύπαρκτο εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία. Για την παραχώρηση του γηπέδου του Βασιλικού σε αλλοδαπούς για τις ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, μας είπε ότι διατέθηκε δωρεάν, αλλά μυστηριωδώς δεν εμφανίστηκαν εκεί και οι εκλογές τους έγιναν στο Μπούρτζι. Μετά την καταστροφική πλημμύρα του ΛΗΛΑΝΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ το 2009, ακόμα καθυστερεί η οριοθέτηση της κοίτης και τείνουν να χαθούν τα χρήματα τα οποία είχαν δεσμευτεί από τον τότε υπουργό. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ έχει δύναμη μόνο 13 ατόμων, ελάχιστα για τις ανάγκες του δήμου, αλλά δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την αναγκαία στελέχωσή της.

Από τις πρώτες μας επισκέψεις στους τοπικούς άρχοντες της κεντρικής Εύβοιας, συμπεράναμε ότι δεν υπάρχει ούτε η απαραίτητη βούληση και -κυρίως- ούτε οι ικανότητες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων και τη διεκπεραίωση των αυξημένων αρμοδιοτήτων των καλλικρατικών δήμων.

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας