9/11/12

Συνεχείς δράσεις από τον Πυρήνα Βορείου Εύβοιας


Ο Αγωνιστικός Πυρήνας της Βορείου Εύβοιας κάνει τακτικές δράσεις από την ημέρα ίδρυσής του. Την περασμένη εβδομάδα μοίρασε ενημερωτικό φυλλάδιο του προγράμματος "ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" σε Πευκί, Γούβες, Αρτεμίσιο και Ασμήνιο. Επίσης μοιράστηκαν φυλλάδια στην εμποροπανήγυρι της μονής του Οσίου Δαυίδ. Ο κόσμος έπαιρνε το υλικό μας και το διάβαζε αμέσως, δίνοντάς μας συγχαρητήρια.
Αρκετοί είπαν ότι θα προσφέρουν εργασία σε Έλληνες για το μάζεμα της ελιάς και ακόμη περισσότεροι ότι θα ζητήσουν μεροκάματα. Ακόμη και ιερείς μας δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο που μπορούν, δίνοντάς μας συγχαρητήρια για τον αγώνα μας. 


Μετά το μοίρασμα του υλικού μας, επισκεφθήκαμε τους μικροπωλητές στους πάγκους τους και πολλοί μας πρόσφεραν τρόφιμα για να μοιραστούν σε Έλληνες με προβλήματα επιβίωσης. Συγκεντρώσαμε έτσι μήλα, λουκούμια, χαλβά, μέλι, σύκα ξερά, λάδι, ελιές, όσπρια αλλά και ρούχα. Την ώρα που φορτώναμε τα πράγματα στο αυτοκίνητο, ήρθε ένας μικροπωλητής, που πουλούσε εικόνες, κομποσχοίνια κλπ, και μας έδωσε 10 σταυρουδάκια γι το λαιμό και μας λέει: "Εγώ δεν έχω τρόφιμα ή ρούχα, αλλά έχω αυτά τα σταυρουδάκια να τα δώσετε σε πονεμένες ψυχές"... 


 Εμπνεόμενοι από την προθυμία των Ελλήνων παραγωγών να συνδράμουν τους άπορους συμπατριώτες μας, πήγαμε στη λαϊκή αγορά στα Λουτρά Αιδηψού. Παραγωγοί και έμποροι μας δέχθηκαν πολύ θετικά και όλοι ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν για το πρόγραμμα "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ". Συγκεντρώσαμε πιπεριές, μελιτζάνες, πατάτες, φασολάκια, πεπόνια, αχλάδια, μανταρίνια, ντομάτες, ελιές, μέλι και φακές, που θα μοιραστούν τις επόμενες μέρες σε άπορες ελληνικές οικογένειες στην περιοχή μας. Όλοι θέλησαν να ξαναπροσφέρουν είδη και ζήτησαν να ξαναπάμε.


Ένας καταστηματάρχης, έμπορος υποδημάτων, βλέποντας τί γίνεται, μας φώναξε και μας προσέφερε παιδικά παπούτσια και παντόφλες, μαζί με τα συγχαρητήριά του για την κίνησή μας. Αμέσως προσέφεραν και γειτονικά του καταστήματα, επισκεφτήκαμε και οι ίδιοι μερικά ακόμη και έτσι συγκεντρώσαμε και χυλοπίτες, τραχανά, ρύζι, γάλα, αλεύρι, παξιμάδια, μανέστρες, κουλούρια, τσουρέκια, φασόλια ξερά, ρεβύθια και κρεμμύδια. 


Οι βασανισμένοι και περήφανοι Έλληνες πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν από το υστέρημά τους τα πιο χτυπημένα αδέρφια τους. Με το κράτος να κυβερνάται από προδότες στρεφόμενο εναντίον του ελληνικού έθνους, ο λαός μας δείχνει την εμπιστοσύνη του στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αντιλαμβανόμενος τον ανιδιοτελή αγώνα των μελών της. Η αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων είναι ο μόνος τρόπος άμυνας και επιβίωσης του λαού μας.  

Πυρήνας Βορείου Εύβοιας 
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας