8/11/12

Συνάντηση με το δήμαρχο Αλιβερίου-Κύμης


Στα πλαίσια των συναντήσεών μας με τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής αρμοδιότητας της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, κλιμάκιο στελεχών μας συναντήθηκε πρόσφατα με τον Δήμαρχο Αλιβερίου-Κύμης, κ. Θωμά Δημήτριο. Το πρώτο θέμα που θίξαμε ήταν η ανάρμοστη έλλειψη Ελληνικής Σημαίας από το κτίριο του Δημαρχείου, όπου υπήρχε αναρτημένη μόνο η "σημαία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο δήμαρχος -προφανώς θεωρώντας ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση- αντί να επιχειρήσει να απαντήσει, άρχισε μια πανάσχετη αγενή αγόρευση με κεντρικό θέμα "εγώ, ως δήμαρχος, δεν θα έπρεπε να μιλάω με συνεργάτες βουλευτή, αλλά τουλάχιστον με τον βουλευτή αυτοπροσώπως"...


Όταν τελικά θεώρησε ότι λάβαμε το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί ν' απαντήσει για την απαξίωση προς το σύμβολο του κράτους και του Έθνους μας, καταδέχτηκε να μας ενημερώσει για τα προβλήματα της περιοχής και -κυρίως- για το μέγεθος του έργου που επιτελεί στα χρόνια που εκλέγεται στη θέση του δημάρχου. Εν ολίγοις, συζητήθηκαν τα κάτωθι:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: Καμία αύξηση, αν και έχει οικονομικό πρόβλημα ο δήμος. ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αγορά σπιτιού στην Κύμη, με σκοπό τη δημιουργία μουσείου για τον διάσημο διεθνώς Έλληνα επιστήμονα. Φέτος έγινε και το Πρώτο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στον δήμο Αλιβερίου. ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΝΙΚΙΩΝ: Σε "παγωμένη" αναμονή επενδυτή για απαλλοτρίωση εκτάσεων. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ: Καθαρίζονται με "ανιδιοτελή χορηγία" της TERNA (χωρίς ανταποδοτικά "γραμμάτια", ισχυρίστηκε ο δήμαρχος παρά το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης διαχείρισης απορριμάτων στην περιοχή των Κριεζών) τα ρέματα από Αλιβέρι έως το Ωριό, που ισοπέδωσε η πύρινη λαίλαπα. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ: Ο δήμος προτείνει να γίνει το εργοστάσιο στην παλαιά χωματερή στα Κριεζά , ωστόσο υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους και είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.


Πάγιο αίτημά μας είναι η πρόσληψη Ελλήνων -και κατά προτεραιότητα ντόπιων- σε κάθε δημοτικό έργο και σύμβαση, ώστε να συμβάλλει ο δήμος, κατά τις δυνατότητές του, στην ανακούφιση των πληγέντων συντοπιτών μας από την ανεργία και τα κυβερνητικά μέτρα. Εννοείται και δηλώσαμε σαφώς ότι ο τοπικός βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα είναι στο πλευρό του Δήμου σε κάθε διεκδίκησή του προς όφελος των δημοτών, όπως το αίτημα μη απομάκρυνσης υπηρεσιών.

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας