1/3/13

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις στην Εύβοια


Η ομάδα εργασίας ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας συνεχίζει αμείωτα τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και είδους στην περιοχή μας. Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες για τις θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σχετικά με την εργασιακή απασχόληση και την τοπική οικονομία.



Όπως προκύπτει από τις επισκέψεις μας και τις σχετικές συζητήσεις με εργοδότες και εργαζομένους, υπάρχουν επιχειρήσεις όπου δεν απασχολείται ούτε ένας Έλληνας και μάλιστα η πλειοψηφία των αλλοδαπών εργαζομένων είναι όχι μόνο παράνομα απασχολούμενοι, αλλά και βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Κάποιοι απ' αυτούς δουλεύουν μηχανήματα και οδηγούν οχήματα, των οποίων τη χρήση έμαθαν από τους προηγούμενους Έλληνες υπαλλήλους, τους οποίους και αντικατέστησαν στη συνέχεια.


Η Επιθεώρηση Εργασίας δηλώνει ανίκανη ν' ανταποκριθεί στις σχετικές καταγγελίες, λόγω ελλείψεως κονδυλίων, προσωπικού και αστυνομικής συνοδείας για τις απαραίτητες μετακινήσεις ελέγχων και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για την επιβολή προστίμων.


Σε αντίθεση με το κράτος που αδιαφορεί (στην καλύτερη) ή πριμοδοτεί την απασχόληση αλλοδαπών έναντι Ελλήνων (στη χειρότερη), οι Χρυσαυγίτες ενημερώνουμε τους εργοδότες για τις επιπτώσεις που έχει η επιλογή του προσωπικού τους (μεταξύ άλλων) στο βιοτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της τοπικής κοινότητας όπου εδρεύουν. Και προβληματίζονται, αφού δεν το είχαν σκεφτεί ποτέ και μοναδικό κριτήριό τους ήταν το φθηνότερο δυνατό μεροκάματο. 


Ως αποτέλεσμα αυτών των ενημερωτικών επισκέψεων, κατά τους 8 μήνες που λειτουργεί το πρόγραμμα ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ της τοπικής μας, δεκάδες επιχειρηματίες προσλαμβάνουν πλέον αποκλειστικά Έλληνες, αντικαθιστώντας σταδιακά τους αλλοδαπούς που παρανόμως απασχολούν. 

Για τη λύση του προβλήματος ανεργία, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προτείνει μία λύση άμεση και μία μεσοπρόθεσμη: Απέλαση λαθρομεταναστών και στροφή στην Εθνική Παραγωγή

ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ!
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας