2/4/13

Οι Ελληνίδες που θέλουμε


Τα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στη Χαλκίδα, γέμισαν από μέλη και φίλους του Κινήματος την Κυριακή για μια ιδιαίτερη ομιλία. Με θέμα "Οι Ελληνίδες που θέλουμε", η συναγωνίστρια Ε. Χατζησταματίου παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο την άποψη της Χρυσής Αυγής για το πρότυπο της Ελληνίδας.
Τα παραδείγματα στην ιστορία του Έθνους μας πολλά και χαρακτηριστικά. Έγιναν αναλυτικές αναφορές στις αρχαίες Σπαρτιάτισσες, τις Μανιάτισσες, τις Σουλιώτισσες, τις Μεσολογγίτισσες, τις γυναίκες της Κρήτης και της Πίνδου... Γυναίκες οικοδέσποινες, μάνες, τροφοί, εργαζόμενες, σύντροφοι, αγωνίστριες, ακόμη και ένοπλες, όποτε υπήρχε ανάγκη.

Σε αναφορά του προς το Foreign Office ο Aγγλος κατάσκοπος W. M. Leake το 1805 έγραψε για τις Μανιάτισσες: "...Οι γυναίκες ακολουθούν τους συζύγους τους στο πεδίο της μάχης και όχι μόνο τους εφοδιάζουν με πυρομαχικά, αλλά επιτίθενται στον εχθρό με πέτρες και συχνά με όπλα. Οι πέτρινες μάνδρες που χωρίζουν τους περιφραγμένους χώρους χρησιμεύουν σαν χαρακώματα, από τα οποία τα αντίπαλα στρατόπεδα πυροβολούν το ένα το άλλο, και είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα των γυναικών το να διώχνουν τον εχθρό από τις ασφαλείς θέσεις με κάθε όπλο που διαθέτουν..."

Χρέος των Ελληνίδων είναι η διαφύλαξη και μετάδοση των αξιών και των παραδόσεων της φυλής και η σωστή ανατροφή των απογόνων μας, ώστε να γίνουν αντάξιοι των ηρωικότερων προγόνων μας. 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας