15/4/13

Αθλητισμός, μια Ελληνική Ιδέα


Την Κυριακή, στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, έγινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση των απαρχών του αθλητισμού, ενός από τα σημαντικότερα κληροδοτήματα των αρχαίων προγόνων μας στην ανθρωπότητα. Η ομιλία των δύο αθλητών συναγωνιστών είχε θέμα "Αθλητισμός, μια Ελληνική Ιδέα" και αναφέρθηκαν στην παιδαγωγική, την πολεμική, την εθνική και την ιερή φύση του αθλητισμού και των αγώνων, με χαρακτηριστικά και εν πολλοίς άγνωστα περιστατικά που αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς.
Ιδιαίτερα παραστατικές ήταν οι περιγραφές του πολιτισμικού σοκ που έπαθαν οι βάρβαροι (όπως ο Ξέρξης ή ο Ανάχαρσης), όταν είδαν τους Έλληνες να διαγωνίζονται μεταξύ τους στο τρέξιμο και την πάλη. 

Επίσης, έγινε κατατοπιστική παρουσίαση των αθλημάτων, της προπόνησης και των ασκήσεων της αρχαίας Ελλάδος, από τη Μινωική εποχή ως τους ρωμαϊκούς χρόνους, που έδωσε αφορμή για εμπνευσμένες παρατηρήσεις από τους συναγωνιστές που γυμνάζονται σε τακτική βάση.


Το θέμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της στενής σχέσης της ιδεολογίας του Εθνικισμού με τον αθλητισμό, καθώς και τις σχετικές πολιτικές θέσεις του Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, από την γραμματέα της Τοπικής μας Οργάνωσης.

Ομιλίες και συζητήσεις ιστορικού και ιδεολογικού ενδιαφέροντος γίνονται στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στη Χαλκίδα, κάθε Κυριακή στις 7 μμ. Τα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι τα νέα "κρυφά σχολειά" σε μια Ελλάδα σιωνιστικά κατεχόμενη, με ανθελληνικές κυβερνήσεις. 

Προετοιμάζουμε μια νέα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Ελληνισμού! Ζήτω η Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας