19/7/13

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερετρίας


Κλιμάκιο της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, κατόπιν παράκλησης δημοτών, παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερετρίας της 15/7/13, όπου και θα λαμβανόταν εκτάκτως αποφάσεις σχετικά με τη στάση του Δήμου εν όψει της κυβερνητικής απόφασης για διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Εξουσιοδοτημένη να εκφράσει τη θέση του Κινήματος, εκπροσωπώντας τον βουλευτή Ευβοίας, Νικόλαο Μίχο, έλαβε τον λόγο η Γραμματέας της Τοπικής μας, Α. Μπάρου. Η συναγωνίστρια τοποθετήθηκε επί δύο θεμάτων που συζητήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης: Τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη λειτουργία των καταστημάτων. 

Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στην αναβάθμιση - ΟΧΙ στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Ο δημοτικός αστυνομικός να εξοπλιστεί, να εκπαιδευτεί και να αναλάβει πραγματικά καθήκοντα αστυνόμευσης και δίωξης της εγκληματικότητας αντί να κόβει κλήσεις. Οι Εθνικιστές θα διοικούν πολύ σύντομα τους μεγάλους Δήμους της χώρας και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που το μνημονιακό κράτος βιάζεται να κλείσει την Δημοτική Αστυνομία.

Με δεδομένα τα εξοντωτικά χτυπήματα της μνημονιακής κυβέρνησης προς τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, οι Δήμοι θα έπρεπε να σταθούν στο πλευρό τους, βοηθώντας την τοπική οικονομία κατά τις δυνατότητές τους, αντί να τους προσθέτουν και εκείνοι προβλήματα. Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που ήταν η "ατμομηχανή" (ή τα "υποζύγια") της ελληνικής οικονομίας τις τελευταίες δεκαετίες. Ήταν από τους κλάδους που δεν υπήρξαν ποτέ κρατικοδίαιτοι και τώρα εξοντώνονται συστηματικά.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας για τα ανωτέρω θέματα ήταν η παρουσία πολλών πολιτών αλλά και δημοσιογράφων σχεδόν όλων των τοπικών ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό ωστόσο της πολιτικής τοποθέτησης και των εξαρτήσεων ακόμη και των επαρχιακών μέσων ενημέρωσης είναι το γεγονός ότι παρά τα εκτεταμένα ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες, δεν έγινε πουθενά η παραμικρή αναφορά στην παρουσία και την τοποθέτηση εκπροσώπων του Κινήματός μας. Μέχρι τις επόμενες εκλογές ας μας περιβάλλουν με συνωμοσία σιωπής. Μετά δεν θα μπορούν. Με τη στήριξη του λαού μας, θα είμαστε μέρος των τοπικών αρχών. Ζήτω η Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας