12/8/13

1η Εθνικιστική Κατασκήνωση - Φωτορεπορτάζ: Ο Ιστός της Σημαίας


Σε μία θαυμάσια ορεινή περιοχή της Εύβοιας, δίπλα σε ιστορικό ξωκκλήσι, πραγματοποιήθηκε η 1η Εθνικιστική Κατασκήνωση της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, 9-11 Αυγούστου, αποκλειστικά για μέλη. Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκαν ιδεολογικές συζητήσεις, εξερευνήσεις της περιοχής, αθλοπαιδιές, αλλά και κατασκευές με φυσικά υλικά. Η πρώτη κατασκευή που ανέλαβαν οι συναγωνιστές, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη και το στήσιμο των σκηνών, ήταν ένας ιστός για την μεγάλη Ελληνική Σημαία που θέλαμε ν' ανεμίζει στο κέντρο του καταυλισμού, με δυνατότητα καθημερινής έπαρσης και υποστολής.


Βρέθηκε το κατάλληλο κουφάρι ελάτου, γυμνώθηκε ο κορμός από τα ξερά κλαδιά του και μεταφέρθηκε στην κατασκήνωση.


Επιλέχθηκε το μέρος στησίματος και ανοίχθηκε η τρύπα στερέωσης, ενώ παράλληλα βελτιώθηκαν οι λεπτομέρειες της πατέντας έπαρσης και υποστολής.


Λόγω των ισχυρών ανέμων και της επιθυμίας μας ν' αποφύγουμε σχοινιά στερέωσης, χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον πέτρες και βράχοι για τη δημιουργία βάσης.


Μισή ώρα μετά την άφιξη του κορμού, ο ιστός είχε ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο των υψηλότερων προσδοκιών, όπως ακριβώς απαιτείται από Χρυσαυγίτες. Ο ιστός παρέμεινε άπόλυτα σταθερός και τις τρεις μέρες της κατασκήνωσης, υποστηρίζοντας το ολοήμερο υπερήφανο ανέμισμα της μεγάλης Σημαίας, παρά την ένταση του Βοριά.


Ήταν στο κέντρο της κατασκήνωσης, όπου με στρατιωτική πειθαρχία και ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής γινόταν κάθε ανατολή η έπαρση και κάθε δύση η υποστολή του Εθνικού Μας Συμβόλου.


Θα σκολουθήσουν και άλλα φωτορεπορτάζ από την 1η Εθνικιστική Κατασκήνωση της Τοπικής μας και τις δραστηριότητες του Χρυσαυγίτικου τριημέρου.


Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας