22/8/13

Δελφοί 21/8/13, ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ξεφτιλίζουμε το πανικόβλητο σύστημα


Η Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να επισκεφτεί τους Δελφούς, στα πλαίσια του καθιερωμένου εκπαιδευτικού κύκλου "Θέματα Ελληνικής Ιστορίας". Κίνητρο ήταν η ελεύθερη είσοδος κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου, την Τετάρτη 21/8, καθώς και το ότι ήταν ο πλησιέστερος ανοικτός αρχαιολογικός χώρος και μάλιστα χωρίς κάποια μουσική εκδήλωση (συνήθως άσχετου με τον χώρο θέματος). Παρανοϊκά υστερική ήταν η αντίδραση των "δημοκρατών" του ΣΥΡΙΖΑ, ενός "μαγαζιού" του και του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να βομβαρδίσουν τα ΜΜΕ με γραφικά δελτία τύπου γεμάτα φαντασιοπληξίες. Η συνέχεια δείχνει πώς ξεφτιλίζεται το πανικόβλητο από την άνοδο των Εθνικιστών σύστημα:

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις-καλέσματα του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ, δεν πιστεύαμε τα μάτια μας. Οι συντάκτες τους χρήζουν σίγουρα άμεσης ψυχιατρικής υποστήριξης.

Επισκεφθήκαμε τους Δελφούς χωρίς διακριτικά, αφού ήταν μια καθαρά εκπαιδευτική και όχι πολιτική δραστηριότητα

Ο "αντισυστημικός" ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνονταν "απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε έναν αρχαιολογικό χώρο σημείο(;) της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς", "καπήλευση του ιστορικού χώρου" και καλούσε το καθεστώς "να απαγορευθεί η είσοδος, να περιφρουρηθεί ο χώρος και να διασφαλισθεί η ασφάλεια και ελεύθερη πρόσβαση των συμμετασχόντων(!)", για να καταλήξει με αριστερίστικο τσαμπουκά: "Εμείς με κάθε μέσο θα αποτρέψουμε και τώρα και στο μέλλον οποιαδήποτε προσπάθεια βεβήλωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς"

Με προσήλωση και σεβασμό οι συναγωνιστές ξεναγήθηκαν στον ιερό χώρο

Το "μαγαζάκι" του ΣΥΡΙΖΑ, με την επιγραφή "Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο", φάνηκε πιο προχωρημένο. Φαντασιώθηκε "Αρχαιο- ελληνικοκαρακιτσαριό με τις χλαμύδες" σε συνδυασμό με "δήθεν ψευτο- Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη" και, μεταξύ άλλων, καλούσε την μνημονιακή κυβέρνηση "Να μην επιτρέψει την είσοδο στον Αρχαιολογικό χώρο στην Χρυσή Αυγή, την καπηλεία της ιερότητας του και την διαστροφή του πνεύματος και της ιστορικότητάς του".

Ούτε ένας από τους δεκάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες δεν βρήκε παράξενη την παρουσία μας

Το ΠΑΣΟΚ, κλέβοντας τις ιδέες των προηγούμενων (και προαλειφόμενων διαδόχων του), αναφέρεται κι αυτό σε "δήθεν ψευτο- Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη" (ολόιδια γραφή), για να καταλήξει σε κρεσέντο παραληρήματος: "Να μην επιτραπεί η  καπηλεία της ιερότητας του Χώρου ούτε στο φεγγαρόφωτο ούτε ΠΟΤΕ. Να αποτραπεί η εικόνα του αίσχους στους χιλιάδες τουρίστες που θα επισκεφθούν τον χώρο, αλλά και στο εξωτερικό. Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος μέσα στον ιερό τόπο των Δελφών ΔΕΝ προσφέρεται σε οπαδούς της ναζιστικής Ιδεολογίας.".

Συμμετείχαν περισσότεροι από 30 Ευβοείς και Βοιωτοί Χρυσαυγίτες

Όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος, γράψαμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις ασυναρτησίες των σιωνιστοπροσκυνημένων και πραγματοποιήσαμε την επίσκεψή μας όπως είχαμε προγραμματίσει, απλά αυξάνοντας τα συνήθη μέτρα ασφαλείας. Φτάνοντας, διαπιστώσαμε την αναμενόμενη, λόγω των ανωτέρω, ενισχυμένη -και σχετικά διακριτική- αστυνομική παρουσία. Δηλώσαμε την παρουσία μας και τον σκοπό της επισκέψεώς μας και, μετά από μια σύντομη ενημέρωση από τους (προς απόλυση) υπαλλήλους του Υπ. Πολιτισμού, που εθελοντικά και αμισθί λειτούργησαν τον αρχαιολογικό χώρο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, προχωρήσαμε στο εσωτερικό του.


Η κύρια εισήγηση περιελάμβανε την ιστορία και τις παραδόσεις των Δελφών και των μνημείων τους, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τους βυζαντινούς, περιδιαβαίνοντας τον αρχαιολογικό χώρο στην προκαθορισμένη για τους επισκέπτες διαδρομή. Αρκετοί από τους Έλληνες επισκέπτες του χώρου παρακολούθησαν, αν και τους διευκρινίστηκε ότι δεν είναι επίσημη ξενάγηση από αρχαιολόγο προς το κοινό, αλλά ιδιωτική επίσκεψη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Δεν εκπλαγήκαμε με τη θερμή ανταπόκριση στην ιδιότητά μας.


Η παρουσία δεκάδων Χρυσαυγιτών που κινούταν με δέος στον χώρο, αποφεύγοντας να υψώνουν τη φωνή, λειτούργησε ως παράδειγμα συμπεριφοράς και για τους υπόλοιπους επισκέπτες. Σε μια σχεδόν μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με το τοπίο και τα αρχαία ν' ασημίζουν κάτω απ' το φως της Πανσελήνου, οι τουρίστες έγιναν προσκυνητές στον επί χιλιετίες ιερότερο χώρο του Ελληνισμού.


Αποχωρώντας, με το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου, στις 23:30, μας περίμεναν δύο διμοιρίες ΜΑΤ (με πλήρη εξάρτηση, παρατεταγμένες εντός του αρχαιολογικού χώρου, αναγκάζοντας τους εξερχόμενους επισκέπτες να περνάνε μεταξύ των στοίχων τους), τέθηκαν εκατέρωθεν της ομάδας μας και μας συνόδευσαν μέχρι την έξοδο, σοκάροντας τους τουρίστες που έσπευσαν να φωτογραφίσουν τη σκηνή. Οι υπάλληλοι απαντούσαν στις απορημένες ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων ανασηκώνοντας τους ώμους. Και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας απάντησαν στη δική μας εύλογη ερώτηση με το κλασσικό, πλην εντελώς γελοίο στην συγκεκριμένη περίπτωση, "για την προστασία σας". Σημειωτέον ότι αστυνομικός του Γραφείου Τύπου(!) της ΕΛ.ΑΣ. φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε επίσης την όλη "επιχείρηση"!



Οι υπάλληλοι μας συνέστησαν το πλακόστρωτο της εισόδου, όπου υπήρχε καλύτερος φωτισμός, για να ολοκληρώσουμε τις εισηγήσεις που δεν προλάβαμε λόγω χρόνου. Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν εκ νέου στην άκρη, οι συναγωνιστές μίλησαν για την Πυθία και τους χρησμούς της, για τα Δελφικά Παραγγέλματα, για το Εν Δελφοίς ΕΙ από τα Ηθικά του Πλουτάρχου και πολλοί από τους Έλληνες επισκέπτες παρέμειναν για ν' ακούσουν επίσης.

 

Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μας παρακάλεσε να συντομεύουμε, μιας που οι άνδρες των μονάδων καταστολής είχαν έρθει "από μακριά", είναι κουρασμένοι όλοι τους, και "δεν μας επιτρέπεται να φύγουμε, αν δεν φύγετε". Αν και τα παράπονά τους έπρεπε να τα κάνουν στους προϊσταμένους τους, δείξαμε κατανόηση -αναγνωρίζοντας τον παραλογισμό των πολιτικών τους προϊσταμένων. 


Η μεγάλη έκπληξη μας περίμενε όταν επιβιβαζόμασταν στα οχήματά μας. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ (ναι, ήταν ΚΑΙ η ΟΠΚΕ εκεί!) ζήτησαν από τους οδηγούς και επιβάτες δύο αυτοκινήτων να τους ακολουθήσουν στο τμήμα "για εξακρίβωση στοιχείων" (τόσο κλασσική μέθοδος παρενόχλησής μας, που καταντάει γραφική). Στις εύλογες διαμαρτυρίες μας ότι πριν ζητούσαν να συντομεύουμε για να φύγουν και τώρα μας "τραβάνε" για να μείνουν, απάντησαν εκνευρισμένοι ότι "τώρα μας δόθηκε η συγκεκριμένη άνωθεν εντολή".  Σχεδόν μας παρακαλούσαν να πάμε ήσυχα 5 άτομα στο τμήμα για να τελειώνουμε μ' όλον αυτόν τον παραλογισμό, καταλαβαίνοντας και οι ίδιοι πόσο γελοία ήταν η όλη "επιχείρηση" και οι σχετικές εντολές με τις προτεραιότητες του υπουργού Προ.Πο. "κυνηγάμε τους Χρυσαυγίτες με κάθε πρόφαση και αφήνουμε τους εγκληματίες ν' αλωνίζουν". Πρώην δήμαρχος Δελφών, μαζί με τους παρόντες επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, έκραζαν κανονικότατα τους αστυνομικούς, φωνάζοντας "Τί βλακείες κάνετε τώρα; Πρώτο κόμμα εσείς θα την κάνετε τη Χρυσή Αυγή! Τα παιδιά δεν έκαναν τίποτα.", συνοδευόμενα από κοσμητικά επίθετα.


Στο Α.Τ. Δελφών, περιμένοντας να ελεγχθούν τα στοιχεία

Πέντε συναγωνιστές, ανάμεσά τους η Γραμματέας της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Δράσης, προσήχθησαν, ελέγχθηκαν, βρέθηκαν χωρίς ούτε παράβαση Κ.Ο.Κ. και αφέθηκαν ελεύθεροι εντός 10λέπτου.

Η γραμματέας της Τ.Ο. κατά την έξοδό της από το Α.Τ. Δελφών

Δεν προλάβαμε καλά-καλά να μπούμε στα αυτοκίνητα για να ξεκινήσουμε και άρχισαν τα τηλέφωνα από συναγωνιστές. Στα συστημικά διαδικτυακά μέσα είχε ΗΔΗ δημοσιευτεί η "είδηση" για οκτώ (8) προσαγωγές Χρυσαυγιτών για απόπειρα διοργάνωσης εκδήλωσης χωρίς άδεια στους Δελφούς!!! Τότε καταλάβαμε γιατί η παρουσία φωτογράφου του Γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ... Η "επιχείρηση" είχε προσχεδιαστεί, μαζί με το αποτέλεσμά της και τη δημιουργία εντυπώσεων, από την ώρα που βγήκε η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την κατευθυνόμενη και ψευδέστατη "είδηση" που συνεχίζει ν' αναπαράγεται από όλα τα "έγκυρα" συστημικά ΜΜΕ, θα την βρείτε σε δύο ελαφρές παραλλαγές (μέχρι στιγμής) :
α. "Προσήχθησαν πριν λίγη ώρα από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στο αστυνομικό τμήμα Δελφών, 8 άτομα με ομοιόμορφη εμφάνιση, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησαν να διοργανώσουν εκδήλωση χωρίς άδεια και παρεμπόδιζαν τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στον αρχαιολογικό χώρο." (ΣΗΜ: Οι μόνοι με "ομοιόμορφη εμφάνιση" στους Δελφούς ήταν οι αστυνομικοί)

β. "Οκτώ προσαγωγές μελών τηςΧρυσής Αυγής πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών αργά το βράδυ. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιδίωξαν να κάνουν εκδήλωση εντός των Δελφών, χώρις να έχουν λάβει την απαιτούμενη άδεια, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με ορισμένους από τους παρευρισκόμενους.  Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και προσήγαγαν οκτώ άτομα."
Θα επαναλάβουμε για άλλη μία φορά προς πάσα κατεύθυνση:
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ με τις ηλίθιες ιδέες σας για παρενόχληση των Αγωνιστών μας και τις ακόμη ηλιθιοδέστερες για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στον λαό μας. ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ. Απλά μας δυναμώνετε ακόμη περισσότερο. Και πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα του λογαριασμού. 

Για τον Λαό μας και την Πατρίδα μας. Για το Αίμα και την Τιμή μας. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ζήτω η Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας


απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε ένα αρχαιολογικό χώρο σημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς - See more at: http://left.gr/news/tin-aygoystiatiki-panselino-thelei-na-magarisei-i-hrysaygitiki-symmoria-stoys-delfoys#sthash.Q9Zt9P9t.dpufαπά
απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε ένα αρχαιολογικό χώρο σημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς - See more at: http://left.gr/news/tin-aygoystiatiki-panselino-thelei-na-magarisei-i-hrysaygitiki-symmoria-stoys-delfoys#sthash.Q9Zt9P9t.dpuf
απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε ένα αρχαιολογικό χώρο σημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς - See more at: http://left.gr/news/tin-aygoystiatiki-panselino-thelei-na-magarisei-i-hrysaygitiki-symmoria-stoys-delfoys#sthash.Q9Zt9P9t.dpuf
απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε ένα αρχαιολογικό χώρο σημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς - See more at: http://left.gr/news/tin-aygoystiatiki-panselino-thelei-na-magarisei-i-hrysaygitiki-symmoria-stoys-delfoys#sthash.Q9Zt9P9t.dpuf