6/8/13

Αφιέρωμα στο εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου


Η Κυριακή 4/8 ήταν αφιερωμένη στο εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τον ηγέτη Ιωάννη Μεταξά. Στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στη Χαλκίδα, δύο συναγωνιστές ανέλαβαν να παρουσιάσουν, με στοιχεία και ντοκουμέντα, τα πραγματικά γεγονότα της περιόδου 1936-1941, καθώς και τον βίο του εθνικού κυβερνήτη.
Από τον αναίμακτο τρόπο εγκαθίδρυσης της "δικτατορίας" από τον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στις κοινωνικές και οικονομικές πρωτοπορίες του καθεστώτος του, ως τον περίεργο θάνατό του.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα, με αναφορές άγνωστων στους περισσότερους περιστατικών. Έγιναν παραλληλισμοί με την σημερινή εποχή και ήταν αναπόφευκτο το συμπέρασμα ότι οι "δημοκράτες" πολιτικοί καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας και καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα, που πραγμάτωσε και θέσπισε ο "φασίστας" Μεταξάς.Ο Ηγέτης που όλη η Ελλάδα έκλαψε και πένθησε τον θάνατό του (όπως παραδέχτηκαν ακόμη και αριστεροί σαν τον Μίκη Θεοδωράκη).

Λόγω της επετείου και σε ένδειξη τιμής προς τον μεγάλο Έλληνα Ηγέτη, κατά τον Εθνικό Ύμνο στην λήξη της εκδήλωσης, του αποδόθηκε ο επίσημος χαιρετισμός της 4ης Αυγούστου. 

Το εθνικό και κοινωνικό κράτος της 4ης Αυγούστου είναι παράδειγμα προς μίμηση, σε αντίθεση με το κλεπτομανές και διεφθαρμένο κράτος της μεταπολίτευσης, που είναι παράδειγμα προς αποφυγή. 

Ζήτω η Νίκη!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας