29/8/13

Οι Μεγάλες Μάχες των Ελλήνων


Όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ για τις Ηρωικές Μάχες των Ελλήνων οι οποίες ανύψωσαν το Έθνος μας και όπου οι Μαχόμενοι Έλληνες πέρασαν στην Αθανασία, στο Πάνθεο των Ηρώων, πέφτοντας όχι για υλικά αγαθά αλλά για Ιδέες και Ιδανικά. Θερμοπύλες, Πλαταιές, Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μάχη του Γρανικού, Άλωση της Πόλης, Έξοδος του Μεσολογγίου, μάχη του Βαλτετσίου, αντίσταση στα οχυρά του Ρούπελ είναι μερικές από τις χαρακτηριστικότερες μάχες που έδωσαν οι Έλληνες ανά την Ιστορία. Οι Έλληνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν να επιδείξουν αμέτρητα παραδείγματα Ανδρείας και Γενναιότητος, αρετές που χαρακτηρίζουν την Φυλετική μας Ψυχή. Πάντοτε στην ύστατη ώρα της μάχης ο Έλλην Πολεμιστής υπερνικούσε το «εγώ» και παραδινόταν σε μια μάχη για το «Εμείς». Για τον Έλληνα Πολεμιστή ο πόλεμος δεν ήταν μόνο υλικός αλλά και μεταφυσικός, ένας πόλεμος οπού διεξαγόταν στα έγκατα της ψυχής του και οπού πάλευε με σκοπό να τιθασεύσει τα πάθη του –στην συγκεκριμένη περίπτωση τον φόβο- ώστε να μπορέσει να ριχτεί στην φλόγα της μάχης ακόμα και αν χρειαζόταν να θυσιάσει το «εγώ» του για κάτι πολύ Ανώτερο. 

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι ο Έλληνας Πολεμιστής ζούσε ταυτόχρονα δύο πολέμους, τον εσωτερικό ψυχικό πόλεμο, ο οποίος να επισημάνω ότι υπάρχει καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής και είναι ο συνεχής αγώνας του Ανδρός εναντίον των εχθρών που βρίσκονται μέσα του, και τον εξωτερικό υλιστικό πόλεμο. Για αυτόν και ακριβώς τον λόγο παρατηρούμε την περιφρόνηση του Θανάτου, γιατί όποιος στον εξωτερικό πόλεμο έχει μάθει να ζει έναν εσωτερικό πόλεμο, έχει δημιουργήσει μια δύναμη μέσα του που τον βοηθά να ξεπεράσει την κρίση του Θανάτου. Ο εσωτερικός πόλεμος μάλιστα είναι κάτι που αναφέρεται και από τον Μέγα Πλάτων, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά « Ο μεγαλύτερος πόλεμος είναι αυτός εναντίον του εαυτού σου».

Εμείς, ως Έλληνες Εθνικιστές και φορείς αυτών των Ιδεών στο σήμερα, οφείλουμε να Τιμάμε και να Παραδειγματιζόμαστε από όλους Αυτούς οι οποίοι πότισαν αυτήν την Ιερή Γη με το Αίμα τους για Ιδανικά ξεχασμένα στον σύγχρονο άνθρωπο, όπως Πατρίδα, Φυλή, Παράδοση, Οικογένεια, Θρησκεία.

Οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες είμαστε οι γνήσιοι φορείς αυτής της πανάρχαιας Ιδέας, μιας Ιδέας που ρέει αναλλοίωτη μέσα στο αιμάτινο ποτάμι της Φυλής μας και που πολλοί θα ήθελαν να έχει ξεχαστεί και να ανήκε απλά στην Ιστορία, καθώς στέκεται σαν βράχος ενάντια στα ανθελληνικά τους σχέδια. Για κακή τους τύχη όμως υπάρχουμε Εμείς, πρεσβευτές των αρχέγονων Αξιών της Τιμιότητος, του Ήθους, της Πειθαρχίας, της Ανδρείας, της Τελειότητας, της Ευγένειας, της Αυτοβελτίωσης, του Ηρωικού Τρόπου Ζωής. Αντιμετωπίζουμε και εμείς τους δικούς μας εσωτερικούς πολέμους, τους δικούς μας εχθρούς που προέρχονται από έναν κόσμο πλημμυρισμένο από βόρβορο, απατεωνιά, ανηθικότητα, ανεντιμότητα, αδικία.

Σε έναν κόσμο πνευματικών ερειπίων παραμένουμε αληθινοί, δυναμικοί, ΖΩΝΤΑΝΟΙ και όχι απλές ανθρώπινες υπάρξεις. Ακόμα και αν όλα μοιάζουν υλικά χαμένα, εμείς θα Αγωνιστούμε μέχρι το Τέλος και θα δώσουμε ισχύ στις λέξεις του αρχαίου ρητού «Η ΠΙΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ». Στον κόσμο των «περιούσιων του Θεού» δεν έχουν θέση η Ανδρεία, η Τιμή, η Αξιοπρέπεια, η έννοια της Φυλής. Μας λένε ότι όλα αυτά είναι φασισμός, όλα αυτά τα οποία θυμίζουν Ηρωικό Τρόπο Ζωής είναι ναζισμός! Η Χρυσή Αυγή όμως αποτελεί τον θεματοφύλακα των αξιών αυτών που ανέδειξαν οι ένδοξοι πρόγονοι μας και από τα πρώτα χρόνια της δράσης της φρόντισε να μυήσει ανθρώπους στις τάξεις της σφυρηλατημένους πάνω σε αυτά τα Ιδανικά, να δημιουργήσει Στρατιώτες Συνειδητοποιημένους, Σοβαρούς, Πειθαρχημένους με Αφοσίωση προς την Ηγεσία του Κινήματος. Οραματιστές ενός Νέου Κόσμου, όπου θα κυματίζουν απ’άκρη σ’άκρη της Ελληνικής Γης τα Λάβαρα του Κινήματος και οι Σημαίες της Φυλής. Ενός Νέου Κόσμου δίχως την μιζέρια, τη σήψη, την παρακμή και την εξαθλίωση του σήμερα, αλλά αντιθέτως ενός Κόσμου που θα κυριαρχεί η Περηφάνια, η Μαχητικότητα, η Ατσάλινη Θέληση για την διαφύλαξη των Ιερών και των Οσίων της Φυλής.

Αυτοί είμαστε λοιπόν: Στρατιώτες, Στρατιώτες μιας Ιδέας που έρχεται σαν κατάρα από την αρχαιότητα εναντίον του σκοταδιστικού αυτού κόσμου, μιας Ιδέας που θα φωτίσει πάλι την Ανθρωπότητα και ο Ελληνισμός θα βρεθεί ξανά στη θέση που του αξίζει!

Κώστας Μπ.
Μέτωπο Νεολαίας
  
 
Το ανωτέρω κείμενο εμπνεύστηκε ο συναγωνιστής του Μετώπου Νεολαίας από την ομώνυμη θεματική συνάντηση της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας.  Λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Χαιρώνειας, που ο καπνός της σκοτείνιασε ακόμη και τον ουρανό της Χαλκίδας χθες το απόγευμα (φωτ. άνω), η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο ματαιώθηκε. Οι προγραμματισμένες εισηγήσεις και συζητήσεις για τις μάχες των Θερμοπυλών, των Πλαταιών, της Χαιρώνειας, αλλά και για την επίκαιρη, λόγω επετείου, στο Γράμμο και το Βίτσι, πραγματοποιήθηκαν σε υπαίθριο χώρο της περιοχής μας.


Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας