12/3/14

Διογκώνονται τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου




Ο Συναγωνιστής Νίκος Μίχος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα. Συγκεκριμένα, ο Ν. Μίχος μίλησε για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου που διογκώνονται, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι εντελώς αφημένος στην τύχη του.
Οι Έλληνες αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και αυτό συνεχίζεται, κάθε χρόνο και περισσότερο. Ο αγρότης συνεχίζει να πουλά το προϊόν του σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ οι μεσάζοντες θησαυρίζουν. Οι μεσάζοντες παρεμβαίνουν σε όλα: Σε λιπάσματα, σε κρέατα, σε γάλατα, στα πάντα. Έλεγχος μηδέν!

Το κόστος των γεωργικών εφοδίων είναι δυσβάσταχτο. Οι σπόροι, τα φάρμακα, τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές πωλούνται σε υπέρογκες τιμές, ακόμα και σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανταγωνιστικές της χώρας μας.

Ο Συναγωνιστής έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σε σχέση με την αγροτική παραγωγή. Οι βασικές προτάσεις του κινήματός μας για αναδιάταξη του αγροτικού τομέα είναι οι εξής: Επιδότηση της αγροτικής παραγωγής από το ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Έμφαση σε ακριτικές περιοχές και κυρίως στη Θράκη και τις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, όπου εκεί έχουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα με τους Τούρκους και συγκεκριμένα με τις τουρκικές τράπεζες. Διαγραφή χρεών των Ελλήνων αγροτών, άμεση σύνδεση αγροτικής παραγωγής και κατανάλωσης, οριστικό τέλος στην ασυδοσία των μεσαζόντων-αεριτζήδων, οργάνωση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο, με υποχρεωτική θέσπιση ομάδων παραγωγών, οι οποίοι θα παράγουν προϊόντα που ευδοκιμούν στην περιοχή, χωρίς την απαίτηση πολλών εισροών.