4/9/14

Ν. Μίχος για το νέο νομοσχέδιο περί θεμάτων Εθνικής Άμυνας


Ο Συναγωνιστής Νίκος Μίχος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για την ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Συναγωνιστής τόνισε πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πρέπει να έχει διοικητική δικαιοδοσία για όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του επιτελείου. Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις αφήνονται απερίσπαστες στο έργο τους, τα αποτελέσματα είναι καλά.

Όταν, όμως, παρεμβαίνει ο πολιτικός και ο κομματικός παράγοντας, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Πρέπει να αφεθούν, λοιπόν, οι Ένοπλες Δυνάμεις να πραγματοποιήσουν το ιερό έργο της Εθνικής Αμύνης και της προστασίας της εθνικής ακεραιότητας της Πατρίδος μας.

Χρειάζεται αναθεώρηση του θεσμού αντισταθμιστικών ωφελημάτων με στόχο την σημαντική αύξηση του ποσοστού Εθνικής προστιθέμενης αξίας στις συμβάσεις παραγωγής, συμπαραγωγής και ανάπτυξης με στόχο την απόκτηση τεχνογνωσίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Το νομοσχέδιο εξυπηρετεί κυρίως αυτούς που δεν υλοποίησαν συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων, τους επιχειρηματίες που κινούνται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η Χρυσή Αυγή επισημαίνει πως πρέπει να εξασφαλιστούν οι πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με υποχρεωτική συμμετοχής της ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά προγράμματα και στις προμήθειες.