23/6/15

Γ. Λιναρδής: "Η Γεωπολιτική καθορίζει την παγκόσμια πολιτική"


Γεμάτα ήταν τα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας την Κυριακή, παρά τη σφοδρή καταιγίδα που πλημμύρισε τους δρόμους της Χαλκίδας. Συναγωνιστές και φίλοι του Κινήματος παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξαιρετική ομιλία του ειδικού αρθρογράφου  της Χρυσής Αυγής, Γ. Λιναρδή, σχετικά με την  γεωπολιτική και την γεωστρατηγική.

Ο συναγωνιστής, αφού εξήγησε τους όρους, παρουσίασε τις απόψεις των μεγαλύτερων ονομάτων της γεωπολιτικής επιστήμης και ανέλυσε πώς αυτές καθορίζουν την πολιτική και τις ενέργειες των κρατών σε διεθνές επίπεδο. Η γεωπολιτική αποτελεί εργαλείο της στρατηγικής με κεντρικό σημείο την εθνική ισχύ και τον έλεγχο μίας γεωγραφικής επικράτειας. Κράτη που είναι ισχυρότερα στην προβολή των ικανοτήτων τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αποτελούν τα κυρίαρχα κράτη σε κάθε ιστορική περίοδο μέσα στο διεθνές σύστημα. Επομένως, η γεωπολιτική υπονοεί την ύπαρξη διεθνών ανταγωνισμών και υποστηρίζει τη στρατηγική σχεδίαση σε διάφορους τομείς, πχ της στρατιωτικής ισχύος (γεωστρατηγική), της οικονομίας (γεωοικονομία), της δημογραφίας, του περιβάλλοντος, κτλ.

Με τη γνώση της γεωπολιτικής είναι άμεσα ερμηνεύσιμες οι ενέργειες, οι παρεμβάσεις, αλλά και οι επιδιώξεις και οι στόχοι των κυρίαρχων κρατών, που δημιουργούν ζώνες συμφερόντων τους ανά την υφήλιο.

Η θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, εξαρτάται από τη στάση των κυβερνήσεών της έναντι των γεωπολιτικών σχεδιασμών των μεγάλων πόλων διεθνούς επιρροής (όπως οι ΗΠΑ), αλλά και των μικρότερων τοπικών πόλων (όπως η Τουρκία). Η εγκληματική ανυπαρξία γεωπολιτικού σχεδιασμού που επιδεικνύουν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, σε αντίθεση με την επιμελή μακροχρόνια στρατηγική γειτονικών κρατών, ευθύνεται για τη αλματώδη υποβάθμιση της Πατρίδος μας, από κυρίαρχο κράτος σε απροκάλυπτα υποτελές. 


Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα του αυτοαποκαλούμενου "συνταγματικού τόξου", το σύνολο δηλαδή των πολιτικών κομμάτων ΠΛΗΝ της Χρυσής Αυγής, αρέσκονται σε αυτή τη θέση υποτέλειας, προτιμώντας να συμμετάσχει η Ελλάδα ως εντολολήπτης στους σχεδιασμούς αλλοτρίων συμφερόντων εις βάρος των δικών της, αντί να ενεργεί με δικό της γεωπολιτικό σχεδιασμό προς όφελος δικό της και του λαού της.

Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει και τη γνώση και τη θέληση να σταματήσει τον κατήφορο και να διεκδικήσει για την Ελλάδα την κυρίαρχη θέση που αξίζει στην ιστορία μας. Και, με την ευχή του Θεού και την εξουσιοδότηση του Λαού, έρχεται η μέρα που θα το πράξει.

Τ.Ο. Ευβοίας