31/10/15

Ν. Μίχος: Ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες και φτωχοποιούν τους Έλληνες


Ο βουλευτής Ευβοίας, Συναγωνιστής Νικόλαος Μίχος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κατά την ομιλία του τόνισε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είναι ο ειδικός φορέας μέσω του οποίου τα χρήματα που δανείζεται η Ελλάδα κατευθύνονται, όχι για την κάλυψη των δήθεν αναγκών της χώρας για κάλυψη των συντάξεων, τη υγείας κτλ., αλλά για την τροφοδοσία των τραπεζών που είναι πλέον πλήρως ελεγχόμενες από τους δανειστές. Μέσω του ΤΧΣ κατευθύνονται δισεκατομμύρια ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες και στην ουσία είναι το εργαλείο ελέγχου των δανειστών για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι για τις απαιτήσεις του ΤΧΣ η Ελλάδα έχει προβεί πολλές φορές σε δανεισμό. Οι Έλληνες πολίτες χρεώθηκαν με ανυπολόγιστα ποσά για να σχηματιστεί το κεφάλαιο περιουσίας του ΤΧΣ, που θεωρείται πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.  Οι συνέπειες για την Πατρίδα μας είναι δυσμενέστατες καθώς παραιτηθήκαμε αμετάκλητα από κάθε ασυλία έναντι δικαστικών ενεργειών και υπαχθήκαμε στο αγγλικό δίκαιο.