4/12/15

Ν.Μίχος για προϋπολογισμό


Στον λόγο του επί του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016, ο Βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος τόνισε το γεγονός πως τόσο η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ίσο μερίδιο ευθύνης για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Όσον αφορά το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του κράτους ο Συναγωνιστής τόνισε ότι το παρόν σχέδιο συνεπάγεται την καταστροφή της γεωργίας, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής παραγωγής και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από τις νέες συνθήκες θα είναι οι πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής και διανομής διατροφικών προϊόντων. Μάλιστα, η προοδευτική αύξηση των εισαγωγών ακόμη και σε προϊόντα που η χώρα είχε παραδοσιακά αυτάρκεια θα οδηγήσει στην συρρίκνωση του παραγωγικού τομέα και στην έκρηξη των ποσοστών ανεργίας.

Ο Συναγωνιστής Μίχος έκλεισε τον λόγο του τονίζοντας τους κινδύνους που διατρέχει η ελληνική οικονομία από την αθρόα εισαγωγή προϊόντων από την γειτονική Τουρκία, την ίδια στιγμή που η εθνοπροδοτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εθελοτυφλεί.