17/1/16

Περίεργος εμπρησμός δάσους στην Οκτωνιά από πακιστανό


Μια πολύ περίεργη υπόθεση εμπρησμού δάσους στην περιοχή Αϊλή Οκτωνιάς Ευβοίας, εξιχνιάστηκε με την σύλληψη του εμπρηστή. Επρόκειτο για έναν 30χρονο «κατατρεγμένο οικονομικό μετανάστη» από το Πακιστάν, ο οποίος μόλις είδε τους αστυνομικούς ετράπη σε φυγή και συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη.

Κι αν σας φαίνεται περίεργος ένας εμπρησμός δάσους χειμωνιάτικα, σας θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες πνέουν στην χώρα μας θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 και 10 μποφόρ, άρα όπου το έδαφος είναι στεγνό από βροχή μπορεί να γίνει μεγάλη καταστροφή. Ακόμα δε πιο περίεργο, είναι το γεγονός ότι ο Πακιστανός αρνείται να εξηγήσει την πράξη του. 
Μεταφέρουμε από το αστυνομικό ρεπορτάζ:

"Συνελήφθη, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή της Οκτωνιάς Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ένας 30χρονος Πακιστανός ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό. Ειδικότερα χθες, μεσημβρινές ώρες, ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύμης, ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή στην Αϊλή Οκτωνιάς Ευβοίας και επίσης ότι, κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, βρισκόταν ένα ύποπτο άτομο στην περιοχή. Αστυνομικοί της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν σύντομα στην ανωτέρω περιοχή και μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 30χρονο, ο οποίος και προσήχθη στις Πυροσβεστικές Αρχές που διενεργούν την προανάκριση."

Πληροφορία από τον τοπικό τύπο: Ο πακιστανός είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και απελευθερώθηκε πριν μερικούς μήνες, προ της ολοκλήρωσης της ποινής του, με τις ευνοϊκές διατάξεις του σχετικού νόμου.