22/2/16

Κ. Αλεξανδράκης: "Η γνώση της γεωπολιτικής εργαλείο ερμηνείας των παγκόσμιων εξελίξεων"


Στα γεμάτα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου "Η ελληνική γεωπολιτική στον 21ο αιώνα" από τον συγγραφέα, συναγωνιστή Κώστα Αλεξανδράκη.



Με απλό και κατανοητό λόγο, όπως και γραφή, με παραδείγματα και παραπομπές για περισσότερη μελέτη, ο συναγωνιστής εξήγησε στο κοινό την έννοια και την εξέλιξη των θεωριών και των εφαρμογών της γεωπολιτικής επιστήμης, δίνοντας έμφαση σε όσα ενδιαφέρουν την Πατρίδα μας. Αναλύθηκαν οι δυνατότητες της Ελλάδος να αναδειχθεί σε έναν δυνατό περιφερειακό πόλο γεωπολιτικής ισχύος και απαντήθηκε το γιατί αυτό δεν έχει ήδη πραγματωθεί από τις κυβερνήσεις της σύγχρονης ιστορίας μας. Παρουσιάστηκε η συνεχής γεωπολιτική αποδυνάμωση της Ελλάδος κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης και προβλέφθηκε, ως επακόλουθο της πολιτικής όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων εξουσίας από το 1974 ως σήμερα, η αναβίωση μιας ισλαμικής "αυτοκρατορίας", αντίστοιχης της οθωμανικής, στην περιοχή μας. 

Παρουσιάστηκε επίσης αναλυτικά ο μοναδικός τρόπος ανατροπής της ζοφερούς προοπτικής της τουρκικής ισχυροποίησης εις βάρος της Ελλάδος: Η στρατηγική που περιγράφεται στις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Όσο οι κυβερνήσεις της Πατρίδος μας είναι υποταγμένες στα συμφέροντα των δυτικών "συμμάχων", αντί να υπηρετούν τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας που κυβερνούν, ο Ελληνισμός είναι καταδικασμένος σε εξαφάνιση. Μόνο μια εθνικιστική κυβέρνηση είναι ικανή και πρόθυμη να κάνει την Ελλάδα μεγάλη και ισχυρή, όπως ταιριάζει στην ιστορία της και την γεωγραφική της θέση.


Το βιβλίο, που αναλύει κατατοπιστικά τα ανωτέρω, μπορείτε να το προμηθευτείτε από το xakatastima.gr .

Τ.Ο. Ευβοίας