28/5/16

Φωτορεπορτάζ: Στη Βόρεια Εύβοια του οσίου Ιωάννη του Ρώσου


Μια γεμάτη ημέρα στη βόρεια Εύβοια απόλαυσαν συναγωνιστές της Τ.Ο. Ευβοίας κατά την εορτή του οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στις 27/5. Με την ευκαιρία της προσκυνηματικής επίσκεψης του βουλευτού Ευβοίας Νίκου Μίχου, στον Ι.Ν. του Προκοπίου, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Ελληνορώσου οσίου, μέλη της Τ.Ο. Ευβοίας πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή, με ενημερωτικές δράσεις κατά την διαδρομή, αλλά και σύντομες εξορμήσεις στην πανέμορφη φύση της περιοχής. Φωτορεπορτάζ:


Ενημερωτικές δράσεις, με διανομή εφημερίδων και ένθερμη υποδοχή από Έλληνες κάθε ηλικίας, στα χωριά και τους σταθμούς της διαδρομής.


Το ελαφρύ, ντόπιας παραγωγής, γεύμα ανταποδώθηκε στην παραλία του Πηλίου με απομάκρυνση των σκουπιδιών. Αρχή μας είναι να αφήνουμε κάθε χώρο που χρησιμοποιούμε καθαρότερο απ' όσο τον βρήκαμε.


Περίπατος στο δάσος και επίσκεψη σ' ένα φυσικό μνημείο, στον εντυπωσιακό -αν και πλέον σπασμένο- "Μεγάλο Πλάτανο" του Παρασκευορέματος.


Η συνάντηση με τον συναγωνιστή Νίκο Μίχο, που ήρθε κατευθείαν απ' το κοινοβούλιο, ήταν ...απολαυστική:


Στο πλημμυρισμένο από Έλληνες, αλλά και Ρώσους, πιστούς Προκόπι, πραγματοποιήθηκε η τελευταία ενημερωτική δράση της ημέρας, και η φωτογραφική μηχανή αποσύρθηκε για να εκτελεστεί ιδιωτικά το θρησκευτικό μας καθήκον.


Τ.Ο. Ευβοίας