19/6/16

Εις μνήμην του ηρωικού αστυνομικού Γεωργίου Ανδριτσόπουλου


Πέρασαν 3 χρόνια από τη δολοφονία του Ήρωα Αστυνομικού Ανδριτσόπουλoυ Γεώργιου από την εγκληματική συμμορία του αλβανού κακοποιού Μάριο Κόλα στο Δίστομο Βοιωτίας. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Βουλευτή Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Καρακώστα Ευάγγελου, στον τόπο που διαδραματίστηκε η συμπλοκή και έπεσε νεκρός ο 37χρονος Αστυνομικός.


Την επομένη Σάββατο 18 Ιουνίου στο Δαφνιά Μακρυνείας, γενέθλιο τόπο του εκλιπών, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, παρουσία του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνου και του Αστυνομικού και Δημοτικού Συμβούλου Ι.Π. Μεσολογγίου με την Ελληνική Αυγή Μακρή Δημήτριο.

Φωτογραφίες: 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 

Στις 2.00 το πρωί ένας πολίτης τηλεφώνησε στο 100 και ανέφερε ότι 5 πάνοπλα άτομα κινούνται στην περιοχή του Διστόμου στη Βοιωτία. Η αστυνομία που είχε αναπτύξει μπλόκα με περιπολικά αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή λόγω των πολλών περιστατικών κλοπών αυτοκινήτων που είχαν καταγγελθεί, δίνει σήμα στο κοντινότερο πλήρωμα το οποίο βρισκόταν στη διασταύρωση του Διστόμου στο δρόμο που οδηγεί προς την περιοχή Δαύλεια.

Δύο αυτοκίνητα, ένα συμβατικό μπλε Ford Focus και ένα ακόμη φεύγουν άμεσα για το σημείο που τους είχε υποδειχθεί. Πρώτα φτάνει το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λειβαδιάς με 3 αστυνομικούς. Μόλις οι αστυνομικοί κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο αιφνιδιάζονται από τους 5 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων οι οποίοι κρατώντας καλάσνικοφ τους ακινητοποιούν και τους ρίχνουν στο έδαφος φωνάζοντάς τους "θα σας γα...". Μάλιστα ο Κόλα φώναζε από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς: "Είστε Χρυσαυγίτες; θα σας σκοτώσουμε!".

Οι κακοποιοί αρπάζουν τον οπλισμό των αστυνομικών και σπάνε τους ασυρμάτους για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο. Στο μεταξύ φτάνει και το δεύτερο όχημα της ΕΛΑΣ και την ώρα που βγαίνουν από το αυτοκίνητο οι άλλοι αστυνομικοί ακούνε τους συναδέλφους τους να τους φωνάζουν "προσέξτε είναι παγίδα".

Εκείνη τη στιγμή, ένας από τους δραπέτες (μάλλον ο Κόλα) πυροβολεί με το καλάσνικοφ τον 36χρονο αστυνομικό Γεώργιο Ανδριτσόπουλο και τον τραυματίζει στον μηρό σοβαρά καθώς η σφαίρα του έκοψε τη μηριαία αρτηρία και τελικά το νήμα της ζωής. Στο μεταξύ πυροβολεί και εναντίον ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος την τελευταία στιγμή πρόλαβε και κρύφτηκε πίσω από μια μάντρα και έτσι γλύτωσε. Οι δραπέτες επιβιβάζονται στο μπλε Ford Focus και φεύγουν προς την περιοχή της Ερατεινής.

Από την ώρα εκείνη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των φονιάδων. Μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και άνδρες των ΕΚΑΜ ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας χτενίζει από αέρος την περιοχή.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΤΥΧΟΣ 36ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Πρόκειται για τον 36χρονο Γεώργιο Ανδριτσόπουλο με καταγωγή από το Δαφνιά Μακρυνείας. Ο νεαρός αστυνομικός δεν είχε συμπληρώσει ούτε χρόνο στο Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς που υπηρετούσε. Είχε έρθει με μετάθεση από την Αθήνα καθώς από τη Λειβαδιά είναι η γυναίκα του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά ενώ σε ένα μήνα θα γινόταν πατέρας για τρίτη φορά.
 
Στον αείμνηστο Αστυνομικό Γεώργιο Ανδριτσόπουλο είχε αναφερθεί πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του στην βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ασφάλεια στη χώρα. Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από το 12:32 και μετά…