24/10/16

Βίντεο: Συγκλονιστική αποκάλυψη στη βουλή με ερώτηση του Ν. Μίχου


Ένα τρομακτικό γεγονός επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης, όταν εκλήθη να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Συναγωνιστή Νίκου Μίχου με θέμα «τον επαναπατρισμό αποβλήτων υδραργύρου από τον Ασπρόπυργο στη Γερμανία.», για 165 τόνους υψηλής επικινδυνότητας απόβλητα που μεταφέρθηκαν παράνομα από τη Γερμανία και αποθηκεύτηκαν εγκληματικά στην Ελλάδα.

Ο Συναγωνιστής, δια της υποβληθείσης επίκαιρης ερωτήσεώς του, κατέδειξε τον μέγιστο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της παραμονής φορτίων 114 και 51 τόνων αποβλητων υγρού υδραργύρου σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να διαλευκανθεί ο τρόπος και η διαδικασία βάσει της οποίας μετεφέρθη ένα τόσο επικίνδυνο στοιχείο στην χώρα μας και πως το φορτίο αυτό «επαναπατρίσθηκε», του οποίου, σε περίπτωση διαρροής, οι επιπτώσεις είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες.

Ο κ.Τσιρώνης παρεδέχθη αρχήθεν την τεράστια σημασία του ζητήματος, το οποίο άπτεται της εθνικής ασφάλειας και δημοσίας υγείας, και όπως χαρακτηριστικώς διατείνατο «ένα τέτοιο φορτίο υγρού υδραργύρου μπορεί θεωρητικώς να καταστήσει την Αττική ακατοίκητη για πολλές δεκαετίες!». Ο Συναγωνιστής Μίχος προσέθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί ένα τόσο μεγάλο φορτίο παρανόμως χωρίς να καταστεί αντιληπτό, οπότε και δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες περί συμφερόντων, δωροδοκιών και μίζας». Επεσήμανε ότι οι ευθύνες που ανακύπτουν για κάθε εμπλεκόμενο παράγοντα, είτε τελωνειακούς είτε πολιτικά πρόσωπα, στη μεταφορά του φορτίου εγείρουν άμεσα την ανάγκη διενέργειας εισαγγελικής έρευνας, ενώ το σχετικό αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Ο Συναγωνιστής Μίχος δεσμεύεται ότι θα επανέλθει άμεσα στο φλέγον αυτό ζήτημα, μέσω επίκαιρης ερωτήσεως που θα απευθύνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεδομένης της σημασίας του ανακύψαντος αυτού ζητήματος.