9/7/12

Το αδιαχώρητο στα γραφεία της Χαλκίδας


Παρά τον καύσωνα, τα γραφεία της Χαλκίδας γέμισαν με μέλη και φίλους του Κινήματος κατά την εβδομαδιαία ενημερωτική συγκέντρωση της Κυριακής, όπου παρουσιάστηκε η θεματολογία και οι δραστηριότητες των νεοσύστατων Ομάδων Εργασίας της Τοπικής μας. Το ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν μεγάλο και συζητήθηκαν προτάσεις και ιδέες για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις.

Η Ομάδα των περιβαλλοντικών και ιστορικών θεμάτων "Για τη Γη του Λαού μας" έχει ήδη προχωρήσει στις επαφές με τους αρμόδιους φορείς για τον καθαρισμό της Αρέθουσας πηγής, στην είσοδο της πόλης, δίπλα σχεδόν στα γραφεία μας και προγραμματίζει εκπαιδευτική εξόρμηση σε έναν βαρύνουσας σημασίας - και εγκληματικά απαξιωμένο - αρχαιολογικό χώρο της Βοιωτίας, που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η Ομάδα "Αλληλεγγύη στους Έλληνες" συνεχίζει την συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες ελληνικές οικογένειες, ενώ μέσα σε μόλις μία εβδομάδα κατάφερε να διπλασιάσει τις ποσότητες των διακινούμενων ειδών. Κατά τις επαφές της με άπορους Έλληνες, δέχτηκε καταγγελίες για απίστευτες ρεμούλες σε διάφορες κινήσεις και φορείς φιλανθρωπικού τύπου, τις οποίες και προώθησε προς διερεύνηση στην Ομάδα "Πόλεμος στη Διαφθορά". 

Λόγω της φύσης των αντικειμένων τους, οι ομάδες "Πόλεμος στη Διαφθορά" και "Εργασία στους Έλληνες" δεν μπορούν να δημοσιοποιήσουν ακόμη τα θέματα στα οποία εργάζονται. 

Παράλληλα με τα ανωτέρω, διερευνώνται οι δυνατότητες δημιουργίας ενός δικτύου τοπικών πυρήνων που θα καλύπτει τους νομούς μας, ώστε να υπάρχει άμεση και αμφίδρομη ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα και τους πιθανούς τρόπους παρέμβασής μας προς επίλυσή τους, με την θεσμική συνδρομή και του βουλευτή μας. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ενεργοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Τα κακώς κείμενα στον τόπο μας είναι υπερβολικά πολλά και δεν έχουμε ακόμη τις δυνατότητες να παρέμβουμε σε όλα τα μέτωπα. Θα ασχολούμαστε με ένα θέμα ανά τομέα τη φορά και, μόλις αυτό δρομολογείται, θα στρεφόμαστε προς το επόμενο. Όσο πληθαίνουν οι δυνάμεις μας, όσο περισσότεροι Έλληνες ενεργοποιούνται στο πλευρό μας, τόσο περισσότερα θα μπορούμε να κάνουμε.

Η διαφορά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απ' τα υπόλοιπα κόμματα αποδεικνύεται στις μετεκλογικές πράξεις.