11/8/12

Ο Νίκος Μίχος στη Βόρειο Εύβοια


Την Βόρειο Εύβοια επισκέφθηκε ο βουλευτής Νίκος Μίχος, μόλις έκλεισε η βουλή. Στην παραμελημένη από το κράτος περιοχή, είχε ένα γεμάτο διήμερο συναντήσεων με κατοίκους, καθώς και με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Ξεκίνησε, την Τετάρτη 8/8, από τον απομονωμένο, λόγω κάκιστου οδικού δικτύου, "ακρίτα" του νομού, τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας και στη συνέχεια τα Γιάλτρα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους. 

Στα Λουτρά Αιδηψού, συνάντησε τον Διοικητή Λιμενικού, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού, καθώς και το χρονίζων θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανδρών και γυναικών του Σώματος. Ανάλογη συνάντηση είχε και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα αντίστοιχα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη πόρων και προσωπικού. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι από τα τρία περιπολικά λειτουργούν τα δύο και αυτά χωρίς τα απαραίτητα σέρβις και ανταλλακτικά και με τους μηνιαίους πόρους για καύσιμα να τελειώνουν στις 20 μέρες, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να συμπληρώνουν από τον μισθό τους τα απαραίτητα για να λειτουργήσει η υπηρεσία. Κρίνοντας και από τις επισκέψεις μας σε άλλα αστυνομικά τμήματα και λιμεναρχεία του νομού, διαπιστώνουμε ότι η λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας πλέον βασίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο των Ελλήνων που υπηρετούν σ' αυτά, με ανύπαρκτη κρατική αρωγή.


Ακολούθησε ραντεβού με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Αιδηψού. Ως τουριστική περιοχή, αν και με προβληματικές υποδομές από πλευράς κράτους, η Αιδηψός αποτελεί πεδίο παρεμπορίου από πλήθος λαθρομεταναστών, οι οποίοι ανεξέλεγκτα πουλάνε την πραμάτεια τους ακόμη και μπροστά στις πόρτες των μαγαζιών. Όλες οι αρχές και εδώ απούσες.

Κατά την συνέχεια της περιοδείας, σε Ωρεούς, Νέο Πύργο και Ταξιάρχη, έγιναν συναντήσεις με κατοίκους και φίλους του Κινήματος. Η υποδοχή παντού ενθουσιώδης και τα προβλήματα κοινά: ανεργία, ελλείψεις υποδομών, απουσία κρατικής μέριμνας, αδιαφορία καλλικρατικών δημοτικών αρχών και - πάντα και παντού - εγκληματικότητα λαθρομεταναστών και ρομά. Στον Ταξιάρχη το βράδυ, σφάχτηκαν αρνιά και στήθηκε μεγάλο τραπέζι στην πλατεία του χωριού, προς τιμήν του βουλευτή του Κινήματός μας, του μόνου που επισκέφθηκε την περιοχή μετεκλογικά.


Την Πέμπτη 9/8, στην Ιστιαία, ο δήμαρχος απουσίαζε και ο συναγωνιστής Μίχος έθεσε τα θέματα που άπτονται της δημοτικής αρχής στους αρμόδιους αντιδημάρχους. Ακολούθησε και μια κατατοπιστική συζήτηση με τους γιατρούς και τους υπαλλήλους του δήμου. Όπως κάθε τομέας του σημερινού κράτους, έτσι και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργούν μετ' εμποδίων, οικονομικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων, ατασθαλιών και φοβία ανάληψης ευθυνών. Κλασσικά χαρακτηριστικά όλα τους της μεταπολίτευσης. 
  
 
Κατά την επιστροφή, πήγαμε στο Πευκί, τη Λίμνη και το Μαντούδι. Μείζον θέμα η ανεργία και η προτίμηση των εργοδοτών των τελευταίων βιοτεχνικών μονάδων και εργολάβων της περιοχής σε αλλοδαπούς εργάτες. Τελευταία στάση, ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Σε κάθε χωριό, σε κάθε δήμο που επισκεφθήκαμε, το ενδιαφέρον δημιουργίας Τοπικών Πυρήνων ήταν έντονο και δρομολογήθηκε η σύστασή τους. Η μοναδική υπόσχεση του βουλευτή μας, εκ μέρους ολόκληρου του Κινήματος, είναι αγώνας με κάθε θεμιτό μέσο για την Ελλάδα που αξίζει στους απογόνους μας και που θα τιμά τους προγόνους μας. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για μια Ελλάδα που θ' ανήκει στους Έλληνες!