11/4/13

Για τους εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαψεύδουμε όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Ηλίας Κούκουρας, στο Εργατικό Κέντρο, ότι –δήθεν- επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην …Παιανία (!) αλλά «δεν υπήρξε συνεννόηση», και δηλώνουμε κάθετα ότι:

Κανενός είδους απόπειρα επικοινωνίας (τηλεφωνική, γραπτή ή προσωπική) δεν υπήρξε από πλευράς συνδικαλιστών των Τσιμέντων Χαλκίδας με τον Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ούτε με την Τοπική Οργάνωση Ευβοίας-Βοιωτίας, ούτε με την Κεντρική Διοίκηση, ούτε καν με τον βουλευτή Ευβοίας, Νικόλαο Μίχο. 

Ακόμη και την ύστατη ώρα του κλεισίματος του εργοστασίου και της απόλυσης 236 εργαζομένων, οι «εργατοπατέρες» της ευρύτερης αριστεράς ιεραρχούν την πολιτική τους τοποθέτηση υψηλότερα απ’ τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπούν. Είναι γεγονός ότι ο πολιτικός τους χώρος και οι ενέργειές του έχουν μερίδιο της ευθύνης για την σημερινή κατάσταση και του συγκεκριμένου εργοστασίου, ίσως ανάλογο με των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην πώλησή του σε ξένη πολυεθνική και την διοίκησή του που σταδιακά απαξίωσε την παραγωγική λειτουργία του.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τοποθετείται σταθερά υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων και της εθνικής παραγωγής. Ο αξιακός μας κώδικας δεν μας επιτρέπει να εμφανιζόμαστε ως αυτόκλητοι «σωτήρες», ούτε να «καπελώνουμε» οποιαδήποτε προσπάθεια –εν αντιθέσει με αριστερά και δεξιά κομματόσκυλα και πολιτικάντηδες– ενώ επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνατότητες στο πλευρό κάθε Έλληνα που ζητά την αρωγή μας.  

Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας  
Τηλ: 6993955634