16/5/13

Ενημερωτική δράση και (ξανά) προσαγωγές στον Ωρωπό


Ο Ωρωπός, ένα από τα πλησιέστερα στην Αθήνα θέρετρα και πέρασμα προς την Εύβοια, "βουλιάζει" από κόσμο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Η κάθε ενημερωτική δράση της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας στην περιοχή συναντά ενθουσιώδη ανταπόκριση από κατοίκους και περαστικούς και μοιράζονται χιλιάδες φύλλα της εφημερίδας μας. 



Κατά την πολύωρη δράση, περιπολικά και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας πέρασαν πολλές φορές από μπροστά μας. Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ., γενικά στην επαρχία, να έχει έλλειψη ανδρών και κονδυλίων και να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις κλήσεις των πολιτών, αλλά -ειδικά στον Ωρωπό- κάθε που εμφανιζόμαστε εξαντλούν καύσιμα μιας βδομάδας σε βόλτες γύρω μας. Σε τέτοιο βαθμό, που σκεφτόμαστε να προτείνουμε στους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι μας παραπονούνται ότι η αστυνομία αδιαφορεί για τις καταγγελίες τους, να ισχυρίζονται ότι είδαν Χρυσαυγίτες ώστε να σπεύσουν αμέσως περιπολικά, ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, ΟΠΚΕ και ενισχύσεις απ' τους γύρω νομούς.



Στα πλαίσια της "προάσπισης της Δημοκρατίας" απ' το καθεστώς του "συνταγματικού τόξου" υποθέτουμε ότι είναι και η παρενόχληση της πολιτικής μας δραστηριότητας με εφετζίδικες ("ψηλά τα χέρια", πρόταξη όπλων, σωματική έρευνα στο δρόμο, κλπ) προσαγωγές συναγωνιστών αμέσως μετά τη δράση "για εξακρίβωση στοιχείων", καθώς και οι μάταιες προσπάθειες εκφοβισμού τους. Είναι η δεύτερη φορά που προσαγάγονται συναγωνιστές στη συγκεκριμένη περιοχή, μετά από πολιτική δράση, με κάποια αστυνομικά όργανα να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο και "τσαμπουκά" (προφανώς αναζητώντας τους επαίνους των πολιτικών προϊσταμένων τους). Όπως και την προηγούμενη φορά, δεν κατάφεραν να βρουν την παραμικρή δικαιολογία κράτησης, και οι συναγωνιστές αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι σχεδόν αμέσως.


Ενημερώνουμε τους "δημοκράτες" της κυβέρνησης ότι ο τρόπος που βρήκαν για να ανασχέσουν την πολιτική δραστηριότητα του Κινήματός μας είναι αναποτελεσματικός, αντισυνταγματικός και γελοίος. Απέναντί τους έχουν αποφασισμένους Ιδεολόγους και όχι τα γνωστά τους φοβικά κομματόσκυλα. 


Οι εμφανίσεις μας στην περιοχή θα γίνουν ακόμη συχνότερες και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείωτος μέχρι την Τελική Νίκη. Για το Αίμα μας και την Τιμή μας, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέχρι τέλους!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας