2/8/13

Παρεμβάση για το παζάρι της Χαλκίδας


Η Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας δεχόταν, από τα μέσα Ιουλίου, πλήθος καταγγελιών επαγγελματιών και λιανοπωλητών, εν όψει της λειτουργίας του παζαριού της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, για κυκλώματα διαφθοράς, παρεμπόριο και παρανομίες. Στελέχη της Τοπικής μας ασχολήθηκαν επί 15νθημέρου, ελέγχοντας και επαληθεύοντας τις καταγγελίες, επισκεπτόμενοι τους αρμόδιους φορείς, ενημερώνοντάς τους και εξετάζοντας τις δυνατότητες κινητοποίησης των αρχών. Ο βουλευτής Ευβοίας, συναγωνιστής Νίκος Μίχος, απέστειλε την κάτωθι επιστολή:

ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ:
-Δ/νση Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
-Δήμο Χαλκιδέων
-Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας
ΚΟΙΝ: ΣΔΟΕ Δ/νση Στερεάς Ελλάδος

Χαλκίδα, 24 Ιουλίου 2013 

ΘΕΜΑ: Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχου παζαριού Χαλκίδας 

Κύριοι,

Κατόπιν καταγγελιών για παραβάσεις του νόμου στην πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα (που φέτος λειτουργεί από 26/7/13 ως 1/8/2013), οι οποίες διασταυρώθηκαν από τους υπευθύνους της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,

Σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για συντονισμένη επιχείρηση ελέγχου, με μικτό κλιμάκιο όλων των αρμοδίων ελεγκτικών φορέων (Υπουργείο Ανάπτυξης, Δημοτική Αρχή, Αστυνομία, ΣΔΟΕ), στον χώρο του παζαριού κατά το διάστημα λειτουργίας του, πράττοντας τα δέοντα κατά τον νόμο, όσον αφορά τα κάτωθι:

- Μεταπωλήσεις αδειών χρήσης πάγκων σε μη δικαιούχους από τους δικαιούχους των. (Έλεγχος ταύτισης επωνυμίας ταμειακών αποδείξεων με άδεια χρήσης πάγκου από τον Δήμο, σε όλους τους πάγκους.)

- Εκτεταμένο παρεμπόριο από πάγκους αλλοδαπών, που στερούνται ταμειακών μηχανών ή/και παραστατικών αγοράς εμπορευμάτων. (Λόγω μη ύπαρξης ΑΦΜ, δεν υπόκεινται στον έλεγχο του ΣΔΟΕ, αλλά της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας, με την προβλεπόμενη κατάσχεση των εμπορευμάτων.) 

Τοπικοί εκπρόσωποι του κόμματός μας επισκέφθηκαν τους αρμόδιους φορείς τις προηγούμενες ημέρες και κοινοποίησαν τις καταγγελίες, λαμβάνοντας τις δεσμεύσεις όλων για τήρηση του νόμου. Σας ενημερώνω ότι, ως βουλευτής Ευβοίας, θα επισκεφτώ το παζάρι για να επιβεβαιώσω την τήρηση αυτών των δεσμεύσεων.

Με τιμή
Νικόλαος Μίχος
Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατά την επίσκεψη του συναγωνιστή βουλευτή στο παζάρι, διαπιστώθηκε μεν ότι δεν βασίλευε η νομιμότητα, αλλά η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της ενημέρωσης των εμπλεκομένων ότι φέτος -με την Χρυσή Αυγή ν' ασχολείται με το θέμα- δεν "τους παίρνει" να επαναλάβουν τις παρανομίες τους. Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποίησαν τον αιτούμενο μικτό έλεγχο, με τα αναμενόμενα πενιχρά αποτελέσματα - λόγω χρόνου (Δευτέρα, 10 το πρωί!!!), αλλά και λόγω "διαρροής" για την ώρα και το είδος του ελέγχου (όλο το παζάρι ήξερε ότι τη Δευτέρα στις 10πμ θα γίνει έλεγχος). Και ήταν αναμενόμενο, γιατί μέρος των αρμοδίων φορέων για τους ελέγχους ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για τις παρανομίες που πήγαν να ...ελέγξουν. Από την πλευρά μας έγιναν οι νόμιμες ενέργειες και γι' αυτό το θέμα και αναμένουμε τ' αποτελέσματά τους.



Το κλιμάκιο των συναγωνιστών που επισκέφθηκε το παζάρι έτυχε θερμών εκδηλώσεων από τους Έλληνες, που άδραξαν την ευκαιρία να συγχαρούν τον συναγωνιστή βουλευτή για τους αγώνες που δίνουμε εντός και εκτός κοινοβουλίου και να εκφράσουν την στήριξή τους, αλλά και να επισημάνουν τα προβλήματά τους.



ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Η μόνη λύση για να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα κάθε είδους "τρωκτικά" και σκουπίδια.

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας