4/8/13

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων


Τακτικές είναι οι επισκέψεις από την Ομάδα Εργασιακών Θεμάτων της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας σε επιχειρήσεις των νομών μας. Αυτή τη φορά, οι συναγωνιστές επικέντρωσαν σε επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων, αφού είναι περίοδος αυξημένης εργατικής ζήτησης στον κλάδο, λόγω των προμηθειών τους για το χειμώνα. Κατά την πάγια τακτική μας (και σε αντίθεση με τις λασπολογίες της αριστεράς και του συστήματος), ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και ενημερώσαμε για τις θέσεις του Κινήματός μας.


Κατανοούμε ότι η άπληστη και άδικη εισπρακτική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων ωθεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να παρανομούν σε κάποιο βαθμό προκειμένου να επιβιώσουν. Κατανοούμε ότι αριστερά και δεξιά τους σπρώχνουν στην απασχόληση (ως εκμετάλλευση) λαθρομεταναστών, οι μεν με τις "αντιρατσιστικές" και διεθνιστικές τους πιέσεις, οι δε με τις κερδοσκοπικές και παγκοσμιοποιητικές τους πρακτικές. Κατανοούμε ότι, για τον επιχειρηματία που χρειάζεται δύο εργάτες για να συνεχίσει να λειτουργεί η ετοιμοθάνατη επιχείρησή του, φαίνεται προτιμότερο (και σύμφωνο με τη νέα εργασιακή νομοθεσία) ν' απασχολεί δύο αλλοδαπούς επί 12ώρου με λιγότερα χρήματα απ' αυτά που χρειάζεται ένας Έλληνας για ν' αξίζει να εργαστεί επί 8ώρου, αλλά...


Αυτό που φαίνεται προτιμότερο δεν είναι πάντα το ωφελιμότερο. Ούτε για το σύνολο, ούτε καν για τον ίδιο τον επιχειρηματία. Οι τοπικές οικονομίες (όπως και οι εθνικές) είναι κύκλοι αλληλοεξαρτώμενων σχέσεων. Οι τοπικές πολύ αμεσότεροι και στενότεροι απ' τις εθνικές. Τα χρήματα που θα πληρωθούν οι δύο αλλοδαποί, θα φύγουν για την πατρίδα τους, χωρίς να ανακυκλωθούν στην τοπική οικονομία. Δεν θ' αγοράσουν καυσόξυλα το χειμώνα, γιατί είναι πολυτέλεια που δεν χρειάζονται, όταν βρίσκονται έξω το μισό 24ωρο και ξαπλώνουν παστωμένοι όλοι μαζί το άλλο μισό. Οι Έλληνες, ως άνεργοι, δεν θα μπορούν ν' αγοράσουν, ούτε βέβαια θα συστήσουν στους γνωστούς τους να προτιμήσουν την επιχείρηση που (δεν) εργάζονται και για την δική τους αγορά. Και όσα χρήματα γλιτώνει απ' τα μεροκάματα ο επιχειρηματίας, τα χάνει πολλαπλάσια από το απούλητο εμπόρευμά του.


Και, στην τελική, ας ξαναδουλέψει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας ως εργάτης για να συμπληρώσει τα εργατικά χέρια που χρειάζεται και δεν αντέχει οικονομικά να προσλάβει με αξιοπρεπείς μισθούς. Η Χρυσή Αυγή δεν χαϊδεύει αυτιά. Λέει αλήθειες, φέρνοντας τον καθένα αντιμέτωπο με το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Στην εποχή που το έθνος μας βάλλεται μέχρις εξοντώσεως απ' τους διεθνείς σιωνιστές και τους εγχώριους υποτελείς τους, ο κάθε Έλληνας έχει ιερό καθήκον προς τα παιδιά και τα εγγόνια του να λάβει μέρος στον αγώνα για την επιβίωση του λαού μας, στεκόμενος αλληλέγγυος προς τους ομοεθνείς του, προτιμώντας τους σε κάθε τομέα και περίσταση. 


Έλληνες, στηρίξτε τις επιχειρήσεις που απασχολούν Έλληνες!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας